Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Talmanová: V Senátu si přijde na 6 milionů!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tomáš Belica - 
9. ledna 2010
05:00

Nejprve chtěla seknout s politikou, nechat plavat svůj více než stotisícový plat a věnovat se synovi Nicolasovi. Teď si to Lucie Talmanová (ODS) rozmyslela. Její partner Mirek Topolánek totiž po rozvodu značně zchudne...

Přijala 'neodolatelnou' nabídku kandidovat do Senátu a přijít si tak na téměř 6 milionů. To se může do rodinného rozpočtu hodit zvlášť teď, když její partner a šéf ODS Mirek Topolánek zjevně vykrvácí při rozvodu, který začíná příští pondělí.

Talmanová je téměř 12 let v různých sněmovních funkcích. Ty rostly spolu s tím, jak se rozvíjel jejich vztah s expremiérem a šéfem ODS. Za tu dobu si vydělala 12 milionů korun. Budiž, už má asi dost - řekli si mnozí, když v létě oznámila, že už kandidovat nebude a končí v politice. Jenže ono to bylo trochu jinak. V nepřátelské Praze neměla na kandidátce do sněmovny šanci, zato v Kutné Hoře do klidnějšího Senátu ano.

I kdyby Talmanová zůstala jen běžnou senátorkou a nezískala žádnou funkci, což je krajně nepravděpodobné, vydělala by si tu s průměrnými náhradami téměř 6 milionů. Senátorský plat je totiž 61 400 Kč, jen na letošní rok je snížený o 4%. Blesk se jí zeptal, co ji kromě finanční stránky na Senátu láká.

"Tou finanční stránkou dozajista myslíte to, že jsem připravena část svých životních úspor vložit do kampaně? Ve volebním obvodu, kde se v této době vítězství pravicového kandidáta rovná zázraku?" opáčila Blesku Talmanová. Zatím prý byla oslovena a dostala nabídku. "Na důvod této nabídky se ptejte těch, kteří mi ji dali. Nehledejte senzaci tam, kde není," sdělila ještě Talmanová.


Od roku 1998 do 2010 ve sněmovně vydělala:

12 485 000 Kč

Pozn.: Plat poslankyně, místopředsedkyně výboru, předsedkyně podvýboru a místopředsedkyně sněmovny s průměrnými měsíčními náhradami 15 tisíc korun.

Od roku 2010 do roku 2016 v Senátu vydělá:

5 937 000 Kč

Pozn.: Základní senátorský plat s průměrnými náhradami 20 tisíc korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lorka ( 15. ledna 2010 09:04 )

Je to č u b k a nejvyššího ražení

asalberija ( 11. ledna 2010 14:07 )

mate plnou pravdu, mam od pana knisete fisitku na ktere ma napsano hostinsky. zkratka filuta...jinak je to tu in der tschechei jakoby vcera skoncila bitva na bile hore. katolicka sebranka s modrou drancuje, co se jeste da, televize vatikan (ct) masiruje obcany 25 hodin denne katolickym sovinismem, Kdypak se vyda pan biskupo maly po cechach slidit po bibli kralicke a bude smejcit po pudach?

kajina ( 9. ledna 2010 21:42 )

Jen se všichni pěkně připojištěte a plaťte a myslete na budoucnost, ať mají takové Talmanové, Topolánkové a jiní ptáci Odeesáci z čeho brát, ostatní je již rozkradeno.

spoon ( 9. ledna 2010 20:21 )

to už se vyplatí tomu vylízanýmu ostravskýmu mamelukovi vobčas vykouřit....

mujboze ( 9. ledna 2010 19:35 )

.....dyť tvrdím - jedno jaká společná DNA-kocourkov strana.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa