Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Opilý muž s dcerou (6) ujížděl policii v protisměru

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
8. ledna 2010
09:52

Podnapilý řidič (52) ve středu ujížděl ve Frýdku-Místku strážníkům městské policie, jel přitom i v protisměru. Na zadním sedadle měl přitom svou šestiletou dceru.

Podle frýdecko-místeckéo policejního mluvčího Ivana Žurovce muži hrozí až šest let vězení.

Strážníci si podezřelého vozidla s řidičem, který se jim zdál podnapilý, všimli kolem 18:00. Začali ho zastavovat, ale řidič nereagoval a dál jim ujížděl po Hlavní ulici centrem města.

"Když ho nakonec zastavili a chystali se u něj provést dechovou zkoušku, zařadil zpátečku. Strážníkům začal i se svou šestiletou dcerou ujíždět v protisměru po rychlostní silnici," podotkl Žurovec.

Muž zastavil po několika desítkách metrů, když mu do cesty vjel autobus. V autě se zamkl a nakonec se vozidlem rozjel i proti strážníkům. "I když viděl, že za ním stojí služební vozidlo městské policie, neváhal do něj i se svou dcerou na zadním sedadle úmyslně nabourat. Tím už však jeho běsnění skončilo, strážníci vybili sklo dveří a vytáhli ho ven z vozu," vysvětlil Žurovec.

Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici, dítě si vyzvedla matka. Muž byl obviněn z násilí proti úřední osobě a poškozování cizí věci a výtržnictví, hrozí mu až šestileté vězení.

sakra ( 8. ledna 2010 10:51 )

Zastřelit.

sosacek ( 8. ledna 2010 09:41 )

..měl nakecat "hluchavkám", že řídila dcerka..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání