6. ledna 2010 • 10:45

VIDEO: Slováci napadli malé české hokejisty

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
59
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadávky, urážky, výhrůžky, fyzické napadení, inzultace rozhodčího... To není výčet z krajského přeboru mužů, ale z hokejového zápasu dvanáctiletých kluků!



Pojďme dětem příkladem... Pokud se tohoto hesla drželi trenéři a příznivci dvanáctiletých hokejových žáků HŠ Svišť Bratislava, tak mají o výchovném působení na své svěřence hodně podivné představy.

"Podnapilý divák řvoucí na dvanáctiletého kluka, že si ho najde a zabije ho, vytrhnuvší hráči hokejku, s kterou ho začal řezat, přihlížející majitelka klubu, vulgární děti, inzultace, vulgární nadávky, osočování, nesmyslná konfrontace a to tam toho ještě dosti chybí," popisoval šokující video šéftrenér Hockey Talent Academy Jaromír Pytlík.

463415:gallery:true:true

Český tým nastoupil v zápase vánočního turnaje O pohár hejtmana Vysočiny proti slovenskému výběru HŠ Svišť Bratislava.

Po celkem nevinném střetu zůstal jeden z malých slovenských hokejistů ležet na zemi a ze strany trenérů a rodinných příslušníků bratislavského týmu se spustila taková hysterická vlna osočování, nadávek a napadání, až se diváci nestačili divit.

Nechybělo vyhrožování a nadávky českému hokejistovi, který měl střet se soupeřem na svědomí, inzultace rozhodčího a fyzické napadení realizačního českého týmu. Sprostá slova lítala i z úst samotných dvanáctiletých kluků.

Český tým za stavu 5:2 ve svůj prospěch ve třetí třetině ze zápasu odstoupil, ačkoliv před tím všechna utkání vyhrál, a nenastoupil ani do semifinále turnaje.

Zraněný mladý slovenský hokejista byl po vyšetření v nemocnici propuštěn a měl by být v pořádku.

"Byli jsme zdrceni zraněním hráče, s odstupem času a pod tíhou argumentů se spíše přikláníme ke svěle sehranému divadlu, bohužel už víme, že ne ojedinělému. Přesto však odstoupení nelitujeme, byl to pro celý tým tak hrůzný zážitek, že právě odstoupení bylo tím nejlepším řešením," uvedl na stránkách www.hockeytalent.cz šéftrenér Jaromír Pytlík.

Rodiče a trenéři HŠ Svišť Bratislava napadli rozhodčí a realizační tým českého výběru HTA
Rodiče a trenéři HŠ Svišť Bratislava napadli rozhodčí a realizační tým českého výběru HTA

Vstoupit do diskuse
59
Články odjinud


Články odjinud