Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Blesk na prohlídce bytu, kde bydlel Topolánek!

6. ledna 2010 | 05:02

Mirek Topolánek to má rád pod zadkem dřevěné. A když už Lucie Talmanová uklízí, tak dočista dočista… To jsou snad jediné intimní informace, jež lze teď vyčíst z bytu, který milenecká dvojice opustila.

Zájemci o premiérské bydlení se tak trousí okolo dřevěného záchodového prkénka, oholených stěn a samolepek ´Volím ODS´ a ´Komunisti lžou, volte to pravé!´

V úterý takových lidí přišlo do pražské Dušní ulice zhruba pět. V kapse museli mít pětasedmdesátitisícovou vratnou kauci a být ochotni platit minimálně 25 tisíc měsíčně.

Stojedenáctimetrový byt 3+1 v pražské Dušní ulici je jedním ze šesti bytů, na které magistrát vypsal výběrové řízení. Po osmi letech bydlení a placení 14tisícového smluvního nájmu Lucie Talmanová odmítla přistoupit na tržní cenu a raději se přestěhovala do pár metrů vzdálené ulice V Kolkovně.

Za velký světlý byt se dvěma záchody teď magistrát požaduje minimálně 25 tisíc měsíčně. A zatímco většina i dražších bytů už nové obyvatele má, byt Talmanové je stále volný. A přitom je v zachovalém stavu. Počmárané stěny od malého Nicolase nebo třeba Topolánkem vzteky prokopnuté dveře? Vůbec ne!

První pár ODS se o byteček, jak se Blesk přesvědčil, vzorně staral. „Ostatní byty v domě byly v mnohem horším stavu,“ potvrdil Blesku správce objektu. V bytě nezůstalo zhola nic, dokonce i kuchyňská linka zmizela spolu s Talmanovou a Topolánkem.

Autor: Tomáš Belica
Video se připravuje ...