Karlu Šípovi nejvíc vadí konfrontační styl, kterým se Kraus vůči svým hostům prezentuje. „Když chcete své hosty dusit a hnát je do kouta, tak je to vaše volba. Já v pořadu negativní vibrace mít nechci,“ vyjádřil se v časopise Instinkt ke Krausově talk show Karel Šíp, který má na České televizi podobný pořad nazvaný Všechnopárty.

Fotogalerie
4 fotografie

„Já samozřejmě respektuju, že se to lidem líbí, že ten pořad milujou,“ říká Šíp. Ten také přiznal, že ho do Krausova pořadu zvali, ale že odmítl. „Abychom se tam přetahovali, kdo je vtipnější, tak o to nestojím. Navíc musím dát pozor, abych nelezl lidem příliš na oči,“ tvrdí Šíp.

Ten přiznal, že v odmítnutí pozvání do Uvolněte se, prosím! hrály roli i důvody, kvůli kterým ke Krausovi nechtěl přijít Karel Gott. „Karel Gott mi povídá: Víš, proč bych tam nikdy nešel? Protože on sedí vejš. A ve chvíli, kdy já sedím níž a musím na něj vzhlížet, tak už má převahu,“ vysvětlil Šíp.

Na poměrně ostrou kritiku ovšem Jan Kraus reagoval s nadhledem. „Já na to nemám vlastně žádnou reakci, protože jsem ty výroky pana Šípa vůbec nezaznamenal,“ sdělil Blesk.cz Jan Kraus.

Moderátor je ale s rozporuplnými názory na svůj pořad už delší dobu smířený. „Výhoda demokracie je to, že si každý člověk může beztrestně myslet, co chce. Takže já nikomu jeho názor neberu,“ řekl Kraus, jehož Uvolněte se, prosím! patří už několik let mezi nejsledovanější pořady České televize. Stejně jako Všechnopárty Karla Šípa, která loni dokonce získala televizní cenu Elsa.