Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Facebook: Uživatelé místo iPhonu dostali Paroubka

Místo iPhonu dostali uživatelé Facebooku Jiřího Paroubka
Místo iPhonu dostali uživatelé Facebooku Jiřího Paroubka  (Autor: Reprofoto Facebook.com)
Autor: šim - 
3. ledna 2010
16:51

Nečekanou odměnu dostalo přes 78 000 uživatelů sítě Facebook, kteří se připojili k fanouškovské skupině, která vylosovaným slibovala iPhony. Místo telefonu se však všichni stali ‚nedobrovolnými‘ fanoušky Jiřího Paroubka.

Redakci Blesk.cz na to upozornil jeden z uživatelů Facebooku.

Skupina s názvem 10 náhodně losovaných členů této skupiny vyhraje každý týden iPhone vznikla v říjnu 2009. Fanoušky skupiny se během krátké doby stalo přes 78 000 uživatelů Facebooku, kteří se k ní přidali s vidinou lákavé výhry.

Jaké bylo ovšem jejich překvapení, když se z kandidátů na výhru stali údajnými fanoušky Jiřího Paroubka. Skupina se bez jakéhokoli upozornění přejmenovala na skupinu s názvem Mladí lidé volí Jiřího Paroubka. Změnil se také popisek skupiny – „Pokud máte rádi Jiřího Paroubka přidejte se do této skupiny. Volíme Jiřího Paroubka aby se vlády neujali modré straky a nerozkradli celou naši republiky. Volíme Jiřího Paroubka aby se Topolánek už konečně zmizel z české politiky. Mladí lidé podporují Jiřího Paroubka!“ (Pozn.: Text nebyl redakčně upravován - citováno přímo ze stránek skupiny Mladí lidé volí Jiřího Paroubka.)

Ačkoli většina členů skupiny příliš nevěřila tomu, že by iPhone skutečně získala, toto bylo překvapení ještě větší! „Nic o tom nevím. S největší pravděpodobností se jedná o provokaci člověka, který z toho má nějaký užitek,“ řekl Blesk.cz šéf tiskového oddělení ČSSD Ondřej Macura.

Sociální sít Facebook dobývá také český internet, používají ji zejména mladí lidé, v nichž mohou politici cítit potencionální voliče. Mnoho politicky činných osob na Facebooku své profily už dávno má. Zmiňovaný Jiří Paroubek je podle Ondřeje Macury na Facebooku zhruba půl roku a příznivců má necelých 1200. Jeho největší politický rival Mirek Topolánek má facebookových příznivců lehce přes 3000 – tedy co se týče profilu, na který odkazují Topolánkovy oficiální internetové stránky.

Je jasné, že v blížícím se předvolebním boji by se desetitisíce mladých, byť internetových, příznivců hodily. A to jak napravo, tak nalevo….

makmark ( 3. ledna 2010 23:09 )

se přihlásilo do skupiny s vidinou získat něco zcela zadarmo.

hafblaf ( 3. ledna 2010 22:12 )

Fuj taibl to teda byla odměna. Kdo s této akce však má užitek?

evolucius ( 3. ledna 2010 21:43 )

Nikoho nehledám,ani nechci být hledán...koho potřebuji,o tom vím...a obráceně...Skype prosím,ale vystavovat se jak šlapka v okné,nemusím...ale někdo,kdo nikoho nemá to možná uvítá...pro mne je facebook zbytečnost.

mash ( 3. ledna 2010 21:31 )

O strategech ČSSD si můžeme myslet ledacos, ale že by vyplodili tohle? Každý elementárně uvažující jedinec musí již dopředu odhadnout, že to bude mít naprosto opačný efekt, než že "mladí začnou podporovat Paroubka". Takovéhle věci skutečně spíše zavánějí langrovinou

drobek ( 3. ledna 2010 20:53 )

Na Topolánka mi nesahej,je to férový politik.V Toskánsku musel obnažit v zájmu republiky pindíka,ve sněmovně oplodnit poslankyni čímž přišel o bývalou rodinu.Je to málo,co dal tento syn na obětní stůl této republiky????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa