Vdovec Josef Kraus uvedl, že se smuteční obřad bude konat v sobotu v kostele Petra a Pavla na pražském Vyšehradě ve 14 hodin. Ve skutečnosti ale pietní akt začal už o dvě hodiny dřív. Na dveřích kostela stálo: Z technických důvodů zavřeno.

Takové ponížení si Milena Dvorská nezasloužila. Jedna z nejbližších kolegyn a kamarádek Dvorské Jana Šulcová (62) se ještě den před obřadem telefonicky u rodiny ujišťovala, že se rozloučení opravdu koná ve dvě odpoledne. „Pepa (Josef Kraus) mi řekl, že ano. A abych určitě přišla,“ řekla Blesku zdrceně Šulcová, když stála spořádaně ve tři čtvrtě na dvě v kostele a nikde nikdo.

„Teď nemám ani kam položit růže, které jsem Mileně přinesla,“ dodala herečka se slzami v očích.

Zoufale sháněla čerstvé květiny, vyšlapala kopec ke kostelu a pořád přitom myslela na zesnulou kamarádku. Alternovala s Dvorskou v představení divadelního spolku Háta a na Vyšehrad přišla navzdory nachlazení, které ji poslední dny sužuje.

Proč takové nesmyslné tajnosti a lhaní okolo poslední cesty všemi oblíbené pohádkové Marušky? Skutečnou hodinu konání obřadu rodina sdělila jen několika celebritám. Včas proto dorazili například Eliška Balzerová s manželem Janem, Jana Štěpánková, Dana Syslová, Marie Tomášová, Tomáš Hanák, Milan Šteindler a Milada Kratochvílová. Více o pohřbu Mileny Dvorské čtěte ZDE>>>

Fotogalerie
21 fotografií