Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruzyň: 247 lidí po 10 hodinách konečně odletělo

Boeing 767-300 společnosti Travel Service měl krátce před startem poruchu
Boeing 767-300 společnosti Travel Service měl krátce před startem poruchu  (Autor: ČTK)
Autor: šim - 
2. ledna 2010
19:50

AKTUALIZOVÁNO: 247 klientů společnosti Travel Service po 10 hodinách z Ruzyně konečně odletělo směr kubánské Varadero. Původně měli odletět v 9 hodin ráno. Kvůli technické závadě na letadle byl jejich let opožděn!

„Čekáme tady už od rána. Dostali jsme poukázky na jídlo a čekáme, až pro nás přiletí náhradní letadla,“ popsal Blesk.cz situaci na letišti Ladislav Černý, člen taneční a pěvěcké travesti skupiny Screamers. To následně Blesk.cz potvrdila také mluvčí společnosti Travel Service Vlaďka Dufková. „Jedná se o linku Praha – Varadero, která měla z Prahy odletět v 9 hodin ráno. Kvůli technické závadě na letadle, která byla zjištěna těsně před odletem, byl let opožděn,“ řekla Dufková.

Cestující se náhradních letadel dočkali až před 18. hodinou. "Kolem 18. hodiny byl ukončen nástup do letadel. Stroje by měly vzlétnou během několika mála minut. Probíhá posunování po dráze a samozřejmě rozmrazování," informovala Dufková Blesk.cz asi o půl sedmé.

"První letadlo odletělo v 19.15 hod., druhé o deset minut později," řekla Blesk.cz mluvčí společnosti.

Podle mluvčí se jednalo o stroj Boeing 767 verze 300, s nímž mělo na Kubu odletět 247 cestujících. Ti, přestože už měli být dávno několik hodin ve vzduchu, v podvečer stále ještě čekali na Ruzyni. „Klientům byly poskytnuty dvakrát poukázky na občerstvení. Všem našim klientům se velice omlouváme,“ dodala Dufková. „Cestující by měli odletět do čtyřiceti minut. Dělali jsme maximum proto, aby doba čekání byla co nejkratší,“ řekla Blesk.cz kolem páté hodiny podvečerní.

Místo Boeingu 767-300 pro cestující přiletěly dva menší letouny, každý z nich pojme 189 lidí.

Více než deset hodin čekání cestující pořádně rozladilo. „Lidé se tu bouří. Zavolali na nás Policii ČR,“ napsal Blesk.cz v sms zprávě Ladislav Černý. Mluvčí společnosti Travel Service tuto informaci nepotvrdila.

dirigentka ( 3. ledna 2010 08:36 )

Já bych byla ráda,že na závadu přišli včas.Lepší pár hodin počkat,než nepřežít.

agent ( 3. ledna 2010 01:28 )

je asi vcelku jednoduchej člověk.

Zobrazit celou diskusi