Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Štamgasti křísí v Brně vyhořelou restauraci

Autor: op - 
2. ledna 2010
16:47

Tak tohle se jen tak nevidí! Štamgasti křísí vyhořelou hospodu. Jako šroubci makali v sobotu stálí hosté, zaměstnanci a přátelé majitelů restaurace Havana, kterou o silvestrovské noci poničily v Brně-Líšni plameny.

„Majitelé jsou moji kamarádi, tak jsem jim přišel pomoct!“ bral práci na vzkříšení hospody jako samozřejmost jeden z asi třiceti lidí, kteří přišli provozovatelům na pomoc. Jméno říct nechtěl.



„Všechno to jsou štamgasti a kamarádi, kteří přišli a pomáhají nám s prací. Odklízejí trosky, aby se co nejdřív mohlo začít opravovat,“ řekl pro Blesk.cz spolumajitel vyhlášené restaurace v kubánském stylu Arnošt Urban (33).

„Je to hrozné! Arnošt je kamarád, který vždy každému pomůže, tak jsem mu dnes přišel na pomoc zase já,“ prozradil další pracant.
Podnik měli dva společníci naštěstí pojištěný. „Čekáme na pojišťováky, mají přijet dneska a budeme to řešit,“ dodal podnikatel.

Oheň podle něj udělal škodu asi za tři miliony korun! Několik let budování stylové resturace je pryč. „Rok výstavby a šest roků provozu. Design se postupně vytvářel několik let,“ upřesnil Urban.

Podle něj i dalších lidí, kteří tam osudnou noc byli, začala jako první hořet stříška kryté venkovní zahrádky zřejmě od petardy. Ta prý mohla přilétnout z některého balkonu v bloku paneláků nedaleko restaurace.

Oheň poničil auto stojící před Havanou, kde se zrovna bavilo přes 150 hostů, kteří přišli slavit Silvestra v indiánském stylu. Plameny se rychle rozšířily i na zděnou část restaurace, kde poničily zařízení na ploše sto metrů čtverečních.
Okolnosti požáru nyní vyšetřuje policie. Podle její mluvčí Soni Svobodové mohlo být příčin ničivého ohně víc: závada na elektřině, žhářství, nebo právě náhodně vystřelená silvestrovská petarda. „Naštěstí byli návštěvníci restaurace zrovna všichni o půlnoci venku a uvnitř byli jen asi tři zaměstnanci, takže se požár obešel bez zranění,“ sdělila policistka.

Když to dobře půjde, asi za dva týdny by chtěli spolumajitelé restauraci aspoň částečně zprovoznit. „Myslím, že do měsíce bychom mohli zase jet naplno,“ doplnil druhý provozovatel Radek Novotný.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi