Julie utekla z pronajatého domu v belgickém městě Ostende 4. listopadu, aby se dostala z vlivu svého otce, kterému vadil vztah s přítelem Danslavem. Právě on pomohl Julii k útěku.

"Museli jsme se dvakrát rozejít. Stejně jsem se s ním ale tajně scházela. Nejdřív jsem myslela, že se Dan rodičům zamlouvá. Když jsem ale řekla tátovi, že mě Dan požádal o ruku a chceme se vzít, tak mi řekl, že se musíme rozejít," začíná Julie, nejstarší dcera mesiáše Parsifala Imanuela, své vyprávění pro server iDNES.cz

Juliin otec navíc nutil Danslava, aby se stal členem sekty a uctíval ho jako mesiáše. "Rodiče partnera musí schválit ve smyslu náboženství a jemu nevěřili, že ho uzná. Danslav by musel být na sto procent přesvědčen, že můj otec je mesiáš. Viděla jsem ho potom, jak klečí před matkou a sliboval jí, že na mne bude hodný. Vypadl zničeně. Ráno mi rodiče znovu řekli, že se máme rozejít," vysvětluje Julie.

Julie také prozradila, že rodina žije hlavně z půjček od bank a příspěvků od svých oveček. "Poslední kapkou k odchodu pak bylo, když se ukázalo, že bych se musela zadlužit, brát si také půjčky. Nechtěla jsem to podporovat, přidat se, uvázat si na krk dluh. Rodiče mě stále nutili k půjčce," popisuje Lucie těžké životní období a přiznává, že byla na pokraji nervového zhroucení. Jediným řešení svízelné situace byl útěk.

"Musela jsem odjet brzy ráno. Šla jsem s kufrem po schodišti z druhého patra a měla takový strach, až se mi dělalo mdlo. Šla jsem garáží, venku už na mě čekal taxík, odvezl mě na nádraží. Od té doby jsem se rodičům neozvala," popisuje Julie chvíle strachu z prozrazení.

"Jela jsem pak do Čech za babičkou,“pokračuje. Setkání s Milenou Dvorskou 16. prosince bylo velmi dojemné. Neviděly se totiž osmnáct let - ČTĚTE ZDE!

„Jak jsme se potkaly, hned jsme se objímaly. Říkala, že pořád doufala, že se objevím. Byla jsem vlastně jediná, koho znala. Naposledy jsme se viděly, když mi bylo necelých pět let. Ještě týden poté jsem jí měla přinést cukroví. To jsem už bohužel nestačila,“ smutní nejstarší dcera mesiáše Parsifala Imanuela.

Fotogalerie
2 fotografie

Julie Dvorská po krátké návštěvě České republiky, kde se krátce viděla i se svou babičkou Milenou Dvorskou (+71), pobývá v neznámé zemi. Stýská se jí po sourozencích, ale do Belgie se vrátit nechce. Plánuje společnou budoucnost se svým Danslavem.