Jedním z důležitých aspektů každé dovolené je povaha místních obyvatel. Pakliže jsou přátelští, ochotní a plní úsměvů, tak většinou prožijeme příjemnou dovolenou.

1. FIJI
Národ proslulý vřelostí, pohostinností a přirozeně přátelskými mezilidskými vztahy. Není tedy divu, že Fidži dosáhlo v roce 2009 na nejvyšší pozici v hodnocení přátelského přístupu k turistům. Sami obyvatelé v kombinaci s přírodními krásami tohoto idylického souostroví vytvářejí opravdový ráj v jižním Pacifiku.

Fiji
Autor: en.wikipedia.org


2. IRSKO
Co se týká tradiční zábavy a příjemné konverzace bylo Irsko zařazeno na 2. místo v žebříčku přátelských místních obyvatel, a to už druhý rok po sobě. Upřímná, přátelská a vstřícná irská komunikativnost se soustředí na společenskou konverzaci, a zůstává tak jednou z nejkouzelnějších atrakcí pro návštěvníky Irska.

Irsko
Autor: en.wikipedia.org


3. ARUBA
Aruba má ve své filozofii historicky zakořeněnou přátelskou atmosféru a je označována jako ´Šťastný ostrov´. Celoročně slunečné klima vybízí k veselé náladě a pozitivnímu životnímu stylu. Obyvatelé Aruby mají pozitivní a optimistický přístup k životu, jsou vždy přátelští a usměvaví.

Aruba
Autor: en.wikipedia.org


4. THAJSKO
Nazývané ´Zemí úsměvů´ se umístilo na 4. pozici, a to zejména díky přátelské, vřelé a pohostinné atmosféře, kterou místní obyvatelé umí vytvořit. Thajci jsou známí pro jejich neuvěřitelný smysl pro humor a veselého ducha, což umožňuje snadné seznamování s novými lidmi.

Thajsko
Autor: en.wikipedia.org


5. BERMUDY
Přátelští a milí obyvatelé přivítají každého návštěvníka slibem, že budou "cítit lásku." Země má pověst vřelých obyvatel, a proto se právem umístila na 5. příčce v žebříčku.

Bermudy
Autor: en.wikipedia.org


6. TAHITI
Od dob kapitána Cooka, kdy poprvé Tahiti uchvátilo návštěvníky přátelskou atmosférou a optimistickým přístupem k životu místních lidí, se mnoho nezměnilo. Stejným způsobem v současné době obyvatelé uchvacují mnoho návštěvníků, kteří jen s velmi těžkým srdcem ostrov opouštějí.

Tahiti
Autor: en.wikipedia.org


7. TRINIDAD A TOBAGO
Etnicky různorodý, hrdý a mírumilovný národ ostrovů Trinidad a Tobago je místem, kde se život oslavuje hudbou za neustálého svitu slunce. Místní obyvatelé jsou společenští a vstřícní. Velkorysost je životně důležitým prvkem místních zvyků a rovněž důvod, proč se země zařadila na 7. místě.

Trinidad a Tobago
Autor: en.wikipedia.org


8. URUGUAY
Uruguay se zařadila na osmou příčku pro ležérní charakter místních obyvatel. Ať už mezi tradičními obyvateli tzv. "gauchos" nebo moderními obyvateli měst v Uruguayi, jsou lidé známí tím, že si umí užívat života a jsou vyhledávaní pro svoji vroucnost a dobré mravy.

Uruguay
Autor: en.wikipedia.org


9. KANADA
Kanaďané jsou kulturně různorodý národ známý pro svou přátelskost a toleranci. Kanaďané jsou otevřeně smýšlející lidé, což se projevuje jak v jejich zaměření na komunity a jejich kultury, tak v přátelském přivítání každého turisty.

Kanada
Autor: en.wikipedia.org


10.NOVÝ ZÉLAND
Ležérní šarm a snadná přístupnost Novozélanďanů řadí tuto zemi na desáté místo. Obyvatelé Nového Zélandu jsou pohostinní a velmi dobře známí pro svůj otevřený přístup k cizincům.

Nový Zéland
Autor: en.wikipedia.org

zdroj Futurebrand Country Brand Index