Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na stejném letu do Detroitu opět zadržen cestující

Letadlo Airbus 330 společnosti Delta Airlines krátce po nouzovém přistání
Letadlo Airbus 330 společnosti Delta Airlines krátce po nouzovém přistání  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
27. prosince 2009
22:11

AKTUALIZOVÁNO: Cestující na palubě stejného letu americké společnosti Northwest Airlines, který byl v pátek terčem útoku, byl v neděli zadržen v Detroitu, protože slovně rušil při přistání.

Místní představitelé krátce poté oznámili, že muž nepředstavoval žádnou bezpečnostní hrozbu pro letadlo.

Z výslechů vyšetřovatelů na letišti vyplynulo, že podezřelým se stal podnikatel, který za letu onemocněl, uvedla agentura AP. Při prohlídce zadrženého a letadla se nenašla žádná výbušnina. Údajné slovní výpady podezřelého zdroje neupřesnily.

Jako v případě předchozího incidentu byl narušitelem nigerijský občan, který se zavřel před přistáním na toaletu letadla, uvedl představitel, jenž si nepřál být jmenován. Údajné slovní výpady podezřelého neupřesnil.

Pilot požádal o nouzové přistání a bezpečně přistál. Muž byl zadržen a ostatních 255 cestujících opustilo v pořádku stroj, uvedla bez dalších podrobností mluvčí společnosti Delta Air Lines, pro kterou letoun provozuje její filiálka Northwest Airlines.

Mluvčí Bílého domu oznámil, že prezident Barack Obama byl o novém incidentu ihned informován.

V pátek se na stejné lince 253 z Amsterodamu do Detroitu neúspěšně pokusil vyhodit do povětří letoun typu Airbus A330 s téměř 300 lidmi na palubě jiný Nigerijec. Ten byl přemožen cestujícími, po přistání zatčen a oficiálně obviněn z pokusu o zničení stroje, za což mu hrozí až 20 let vězení.

ČTĚTE TAKÉ:

Hrdina letu NW 253: Zachránil 289 životů

Terorista z letadla se při zatýkání usmíval

Terorista (23) Al-Kaidy odpálil na palubě letadla bombu

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi