Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejdojemnější příběhy BLESKU za rok 2009

28. prosince 2009 | 06:17

Vzpomenete si, který příběh v Blesku roku 2009 vás nejvíc dojal? Blesk dal dohromady ty nejvíc dojemné příběhy roku. Některé dopadly dobře, jiné bohužel hůř...

28.9. 2009 Trestná výprava: Před očima rodiny ubili otce čtyř dětí

Dojemný a zároveň odsouzeníhodný je i příběh ze Svitavska. Příběh Josefa Elsingera (33), kterého 28. září umlátilo před očima celé rodiny sedmičlenné komando mužů ze sousedních vesnic. Domnívali se, že Elsinger jednomu z nich ukradl avii, na jejíž korbě byl malý bagr. Přímé důkazy ale neměli, jen předsudky a podezření. Vdova po Josefu Elsingerovi Kateřina (31) zůstala sama se čtyřmi dětmi ve věku od dvou do třinácti let. Nejstarší syn se po smrti milovaného otce už dvakrát pokusil o sebevraždu.

Po umláceném muži zůstala vdova se čtyřmi dětmi
Autor: Michal Budík

15.10. 2009 Terezka z igelitky: Málem zemřela, má novou rodinu

„Byla jsem úplně v šoku! Pořád ji ještě vidím před očima, jak tam leží v těch špinavých a zakrvácených hadrech,“ vypráví pracovnice úklidové fi rmy Jitka Jarchovská, která zachránila 15. října malou Terezku před smrtí. Našla ji tenkrát v nákupní tašce v parku na pražském Karlově náměstí. Po měsíci přichází šťastný konec, Terezka má nové rodiče. Rodiče, kteří jí dají lásku, které se od svojí biologické matky nedočkala.

Terezka dostala šanci
Autor: Reprofoto - TV Prima

2.11. 2009 Po Kačence mají Aničku: Jsou slepí, ale už mají druhé dítě

Nevidomému páru Petru (34) a Monice (37) Maškovým ze Skutče, o nichž Blesk psal už i dříve, se narodilo druhé dítě – Anička. Maminku i dcerku si tatínek Petr už přivezl z porodnice domů. Mnozí je přitom zrazovali od úmyslu mít děti už před početím jejich první dcerky Kačenky (2). Oni ale na ně nedali. Otec hned poté, co si ženu i holčičku přivezl z porodnice, dojatě prohlašoval: „Všichni říkají, že je Anička krásná holka, tak jim věřím!“

Své děti nevidí, ale o to víc je milují
Autor: Blesk - Jaroslav Krčál

7.12. 2009 Petra trpí vzácnou nemocí: Dočkala se syna i pomoci od čtenářů

Okamžitou reakci a pomoc čtenáře znamenalo zveřejnění příběhu Petry Hurtové z Ralska, která prodělala 58 zlomenin a 48 operací. Dočkala se vytouženého syna Viktora a díky Blesku dostala i nový vozík, který jí pomáhá starat se o chlapečka. Po uveřejnění jejího příběhu se ozval čtenář z Prahy, který se rozhodl Petře darovat na jeho nákup 74 tisíc korun a prakticky hned jí peníze i dovezl.

Díky novému vozíku se Petra může starat o svého syna
Autor: Ondřej Čermák

+ Jeden zvířecí příběh

4.11. 2009 Vyhodili ji na mráz: O štěně z popelnice se starají noví páníčci

Blesk často upozorňoval na příběhy zvířátek, která trpěla… Ale tento pejsek vzbudil mezi čtenáři veliký ohlas. Jen několikatýdenní bezbranná fenka poznala lidskou krutost. Někdo ji v mrazu vyhodil mezi odpadky do kontejneru na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Měla ale velké štěstí. Zvíře našla a zachránila dívenka s maminkou. A v útulku se pak dlouho neohřála. Povedlo se jí najít novou rodinu.

Tahle fenka snad zapomene na lidskou krutost
Autor: Blesk - Jitka Žigová

DALŠÍ DOJEMNÉ PŘÍBĚHY NAJDETE ZDE>>>


Autor: puk, hoř, hod
Diskuse ke článku
.