Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kung-Fu Panda žije!

Autor: luc - 
27. prosince 2009
07:11

Nebojácná panda, která ovládá bojové umění kung-fu a poradí si se všemi zločinci? Takovou postavičku vytvořili tvůrci animovaného filmu Kung-fu panda.

I když skutečné pandy bojovému umění nevládnou, jsou velmi obratné a například akrobatické šplhání v korunách stromů je pro ně běžnou kratochvílí. V čínské provincii S-čchuan mají přírodní rezervaci, kde jsou chráněny a mohou se nerušeně oddávat hrám.

Vyšplhat na strom jakékoliv velikosti nebo tvaru není pro pandu nic těžkého. Dělá to ale nejčastěji v případě, kdy jí hrozí napadení nepřítelem. Pak ho s klidnou hlavou pozoruje z větve. Vyšplhat na strom jakékoliv velikosti nebo tvaru není pro pandu nic těžkého. Dělá to ale nejčastěji v případě, kdy jí hrozí napadení nepřítelem. Pak ho s klidnou hlavou pozoruje z větve. | profimedia.cz

PANDA VELKÁ

Velkou většinu dne tráví sháněním potravy a její konzumací. Její oblíbenou pochoutkou je bambus. Žije v jihozápadní Číně a umí skvěle šplhat po stromech. Většinou se na ně uchyluje, když jí hrozí nebezpečí. Dospělé pandy jsou velké kolem 1,5 metru a váží až 120 kilogramů. Pandy žijí většinou samotářsky, setkávají se jen při páření a jejich počet stále ubývá. Čína přijala velká opatření na její ochranu.

 

188526:gallery:true:true

KUNG-FU PANDA

Hlavním hrdinou je mladý a roztomilý pandí chlapík jménem Po. Ten musí ujít neuvěřitelnou cestu, během níž se z uťápnutého prodavače nudlových polévek stane legendární Dračí bojovník. K tomu mu pomůže mistr bojových umění Sifu, který z nemotorného, líného a nenažraného pandy musí stvořit legendu kung-fu dřív, než se do Údolí klidu vrátí zlý Tai Lung.

Po musel s mistrem bojových umění Sifu podstoupit náročný trénink Po musel s mistrem bojových umění Sifu podstoupit náročný trénink | Bontonfilm

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi