Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejméně osm mrtvých po bombovém útoku v Afghánistánu

Afghánistán
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
25. prosince 2009
06:56

Nejméně osm lidí ve čtvrtek zemřelo při sebevražedném útoku v jihoafghánském městě Kandaháru. Atentátník nálože odpálil poblíž hotelu často navštěvovaného cizinci. Informovala o tom agentura AFP.

Policistům se atentátníka podařilo odhalit, než ho ale zneškodnili, nálože odpálil. Podle policejních zdrojů jsou mezi mrtvými dva členové ochranky a tři civilisté. Výbuch nedaleko úřadu krajské rady poškodil několik hotelových pokojů. Není jasné, která z budov byla cílem útočníků, uvedla agentura AP.

Násilí v celém Afghánistánu je na nejvyšší úrovni za posledních osm let. Americký prezident Barack Obama slíbil navýšit v příštím roce počet vojáků v Afghánistánu ve snaze zastavit aktivitu ozbrojenců.

glumik ( 25. prosince 2009 07:27 )

brzy bude "amikum" horet puda pod nohama na vsech jimi okupovanych uzemich a budou se dost divit a budou se muset rychle "pakovat"=ami go home

gogo ( 25. prosince 2009 07:17 )

dokud v něm nezůstane kámen na kameni... A přitom žádný Afghánec o toto osvobozovaní nikdy nepožádal ani o něj nestál. Dříve se takovému osvobozování říkávalo okupace ... Dnes se okupačním armádám říká "mírová mise" ...

Zobrazit celou diskusi