Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Americký Senát schválil Obamovu reformu zdravotnictví

Barack Obama
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
24. prosince 2009
16:24

Senát Spojených států dnes poměrem hlasů 60 ku 39 schválil zdravotní reformu, kterou prosazuje jako klíčový projekt prezident Barack Obama. Její hlavní novinkou je rozšíření počtu pojištěných.

Protože Sněmovna reprezentantů schválila jiné znění textu, bude ještě zapotřebí dohody obou komor o konečné podobě reformy.

Senátoři hlasovali striktně v souladu se svou politickou příslušností - Obamovi demokraté byli pro, republikáni proti.

Jednání obou komor o konečném znění zákona o reformě má začít příští měsíc. Sněmovna reprezentantů 7. listopadu schválila svou verzi, která je podle agentury Reuters nákladnější a zahrnuje odlišný přístup k daním, umělému přerušení těhotenství a ke zdravotnímu pojištění.

Reforma zdravotnictví je z domácího hlediska nejsledovanější Obamův projekt a hlavní faktor, na jehož základě Američané prezidenta posuzují. Představuje největší změnu zdravotnického systému Spojených států od roku 1965.

Prezident kvůli hlasování odložil odlet na rodinnou vánoční dovolenou na Havajské ostrovy.

glumik ( 25. prosince 2009 07:31 )

vzdyt jedinou supervelmoci dnes je cina cina vlastni vetsinu americkych dluhu takze obama je jeste vetsi figurka nez byste cekali

glumik ( 25. prosince 2009 07:30 )

ty jsi byl na swine-flu vakcine alespon 2x a tak mi uz v dusledku psychickych zmen uz nemuzes rozumet

kamikaze ( 25. prosince 2009 02:42 )

Ty jsi asi taky očipovaný co?Pane bože paranoia je asi všemocná.takoví jako ty by měli být v USA nakažení nějakou nemocí aby dokázali ocenit jeho reformu.IQ tykve

djaba ( 25. prosince 2009 01:34 )

Obama vynmyslel geniální věc,zdravotní pojištění.The blue flame vole.Jen aby mu nějaký Pitr nebo Kožeňák jí nějak nepřeorganizoval.Pak by mu zbyl jen sen.No proč ne?

sosacek ( 24. prosince 2009 21:18 )

..to je teprve začátek,jsem jenom zvědav komu ti naši proameričtí vlezdo***kové budou za chvíli lézt do konečníku.. /Číně?/

Zobrazit celou diskusi