Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nakupovat můžete i na Štědrý den odpoledne

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM)
Autor: ČTK, brum - 
22. prosince 2009
15:33

Lidé mohou letos nakupovat potraviny i vánoční dárky ještě na Štědrý den odpoledne, kdy bude otevřena většina prodejen obchodních řetězců.

Supermarkety a hypermarkety zůstanou zavřeny pouze 25. prosince, kdy ale v řadě měst budou otevřeny večerky a malé samoobsluhy.

Nejdéle budou mít na Štědrý den otevřeno hypermarkety Albert, z nichž některé budou fungovat až do 16:00. Sesterské supermarkety Albert budou na Štědrý den zavřeny nejpozději ve 14:00. V hypermarketech Interspar mohou lidé na Štědrý den nakupovat až do 15:00.

Ve 14:00 ukončí na Štědrý den provoz supermarkety Billa či prodejny Globus, Tesco a Kaufland. Ještě dříve budou na Štědrý den zavřeny diskontní prodejny Lidl, jejichž otevírací doba skončí ve 12:00. Obchodní řetězce prodejny znovu otevřou 26. prosince.

Provozní doba obchodů není v Česku nijak omezena. Zákonodárci z řad ČSSD a KSČM se sice v roce 2005 pokoušeli zakázat noční prodej v supermarketech a prodej o státních svátcích, pro svůj návrh ale nezískali dostatečnou podporu. Provozovatelé obchodních řetězců tehdy namítali, že by kvůli zákazu prodeje o státních svátcích a v noci obchody přišly o zákazníky a musely by propustit část zaměstnanců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi