Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Advokátní kancelář nabízí vánoční rozvodový poukaz

Jako dárek pod stromeček poukaz na rozvod?
Jako dárek pod stromeček poukaz na rozvod?  (Autor: SHUTTERSTOCK.COM)
Autor: ČTK, am - 
20. prosince 2009
09:12

S originálním vánočním dárkem pro páry, kterým to v manželství "neklape", přišla jedna londýnská advokátní kancelář.

Zájemcům nabízí ke koupi "rozvodový poukaz", který pokrývá půlhodinovou či hodinovou konzultaci s právníkem.

Podle advokátní kanceláře Lloyd Platt & Company je o poukaz na rozvodové konzultace zájem. Během tří týdnů jich prodali 54 a odpovídali na dotazy stovkám dalších zájemců. Poukaz stojí v přepočtu od zhruba 4000 korun.

"Vánoce mohou být pro mnoho rodin velmi stresující. V lednu se na nás vždy obrací o radu více lidí," uvedla Vanessa Lloydová Plattová z advokátní kanceláře. O poukaz prý mají zájem muži, ženy - manželky i milenky. Lidé také s jejich pomocí své přátele či příbuzné ponoukají, aby se dali rozvést.

Někteří odborníci ale postup advokátní kanceláře kritizují, protože podporuje rozvodovost a nesnaží se přimět páry ve společném řešení jejich manželské krize.

"Je to typický lov klientů právníky, kteří to dělají jen kvůli byznysu," uvedl Dave Percival, který každý rok organizuje Národní svatební týden. Lloydová Plattová ale namítá, že díky poukazu se mohou klienti dozvědět vše, co je v jejich případě možné - přičemž rozvod je jen jedna z variant.

Británie patří mezi země s velmi vysokou mírou rozvodovosti, rozvodem končí téměř polovina manželství. Průměrný věk rozvádějících se mužů je 43,7 roku a u žen 41,2 let.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi