Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žena (†24) utonula: Podle ústavu prý zkolabovala

Autor: ČTK, šim - 
19. prosince 2009
21:41

Policie vyšetřuje podivnou smrt žena (24) v ústavu sociální péče v Rychnově nad Kněžnou. Z pitvy vyplynulo, že žena utonula. Podle její rodiny se tak stalo v důsledku hrubého zanedbání péče.

Vedení ústavu ale pochybení odmítá. O případu dnes informovala televize Nova. Otec klientky ústavu se o smrti dcery dozvěděl s jednodenním zpožděním. Vedení ústavu mu prý oznámilo, že zkolabovala. Z policejního spisu ale vyplynulo, že dívka zemřela na následky utonutí. Pracovnice ústavu, která ji koupala, prý odběhla zkontrolovat další chovankyně, a to i přesto, že dívka nebyla schopna sama sedět. Když se vrátila, byla dívka pod vodou.

Podle rodiny je divné i to, že jejich dcera měla po pitvě na čele velkou bouli a krevní sraženinu. Už dřív si navíc rodiče všimli dalších zranění na dceřině těle. Měli tudíž podezření, že ji týrala některá z klientek ústavu. "V žádném případě ji nikdy nemohl nějakým způsobem nikdo týrat nebo trestat, to naprosto vyvracím," řekl ředitel Ústavu sociální péče pro mládež v Rychnově nad Kněžnou David Lepka. Jenže děvče mělo na těle stopy po kousnutí a navíc na místech, kde se nemohla pokousat sama. „Jak je možné, že měla na těle otisk předních zubů, když ona přední zuby neměla,“ poukazuje otec na další podivnosti.

Rodina podala na ústav trestní oznámení. Policie sice případ nejprve odložila, nyní se jím ale opět zabývá. "Rozhodnutí policie prověřuje státní zástupce a ten došel k závěru, že tento případ je v některých bodech ještě potřeba prověřit," řekla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

pup70 ( 22. prosince 2009 08:01 )

Všichni koukám znáte všechny ůstavy dokonale že ? Tak se tam jděte někdy podívat ať aspoň víte o čem tady mluvíte . Pracuji v jednom zařízení pro mentalně postižené a žádné týrání tam nehrozí. Zaměstnanci mají pakárnu a standarty podle kterých se musí řídit a to za plat za který by jste to vy chytráci určitě nedělali . Tak mlčte a styďte se .

paila ( 20. prosince 2009 15:48 )

škoda, otec si měl vzít dceru do vlastní péče, když věděl, že mu týrají dítě, ale ono 24hod nonstop péče není sranda a modřína se vytvoří velmi snadno i bez týrání, -- k přebalování, oblékání, zvedání z postele či vany je potřeba mít fyzické síly. Tím ústav neomlouvám, ale kolikrát je uklouznutí opravdu jen nehoda.

paila ( 20. prosince 2009 15:40 )

škoda, měli jste si jít vzít a

glumik ( 20. prosince 2009 11:58 )

pokud je to tak jak pisete, je to presne del prispevku nize= KLIENTELISMUS NAM VLADNE VERME A SNAZME SE AT BRZY DOVLADNE

glumik ( 20. prosince 2009 11:56 )

toto je kruta pravda o dusevnim stavu nasi nejen osetrovatelske populace... jenze jako v mnohych jinych oborech (lekari, zdravotni sestry...) zamestnanci nebyvaji vybirani pro/ podle moralni kvality... moralni a duchovni lide "cisti" svet a vim, ze maji dost co delat s celosvetovou "politikou hmoty=penez a mamonu"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání