Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tradiční stromek? To už je nuda!

20. prosince 2009 | 05:00

Vůně jehličí, kuličky a řetězy jsou nuda! Vánoční stromeček může být i z lahví, plyšáků nebo tříděného odpadu .

Také máte každé Vánoce ten stejný stromek s těmi stejnými ozdobami? Kuličky, vločky, řetězy slepované dětmi, když chodily před dvaceti lety do školky... Zkuste letošní Vánoce trochu oživit a vyrobit si netradiční stromeček. Nedělní Blesk vám přináší trochu inspirace, jak vybočit z řady osvědčených, ale už trochu stereotypních stromků.

Psí posvícení

.
Autor: profimedia.cz, Isifa.com, earth911.com

Co takhle udělat radost i vašemu psovi? Buď kupte sušenky ve tvaru hvězdiček, nebo do trochy těsta na cukroví přidejte kousek mletého massa a hafanovi upečte speciální dávku. Uvidíte, že bude mít radost!

Dětský sen

.
Autor: profimedia.cz, Isifa.com, earth911.com

Pokud i vaše dítě patří mezi ty, které se do postele kvůli hromadě plyšových medvídků už ani nevejde, tímhle stromkem mu vyrazíte dech. Tady použili všechny medvídky stejné, vy můžete zapojit víc fantazie a pořádně vánočně ho vybarvit.

Pro milovníky piva

.
Autor: profimedia.cz, Isifa.com, earth911.com

Jsou pro vás Vánoce čas, kdy můžete víc než obvykle holdovat své vášni v podobě piva? Neváhejte a oslavte je stylově. Na kovovou konstrukci, kterou zvládne každý kutil, navěste lahve oblíbeného moku. Pokud se vám stromek zdá příliš fádní, sáhněte klidně po barevnějších lahvích od vína nebo tvrdého alkoholu.

Bublinky sem, bublinky tam

.
Autor: profimedia.cz, Isifa.com, earth911.com

Stromky jdou vyrábět ze všeho, včetně plechovek od limonád. Pokud už vás nebaví se do plechovek jen trefovat míčkem, postavte si z nich originální pestrobarevný stromek!

Růžový

Vrchol nevkusu – růžový vánoční stromek vzbuzuje rozpačité úsměvy
Autor: Blesk – Pavel Ryšlink

Pokud jste přeci jen zastánci tradičních Vánoc, ale smrčky a jedličky vás už přeci jen nudí, můžete zkusit aspoň netradiční barvu. Třeba v Olomouci byly už na podzim ke koupi tyhle umělé stromky hned v několika barvách! Pro ty, co nemají růžovou úplně v lásce, byl k mání ještě světle fialový, bílý a červený.

Autor: Jana Chmelíková