Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár v Brně má 4 oběti: Chlapec (†6) zemřel v nemocnici

Autor: op - 
19. prosince 2009
18:39

AKTUALIZUJEME: Tragédie otřásla v sobotu ráno Brnem. Při požáru v bytě v prvním patře oprýskaného činžáku zabily jedovaté zplodiny rodinu s 18měsíční holčičkou! Šestiletý chlapec  zemřel pozdě odpoledne v nemocnici.

Neštěstí se stalo ve Spolkové ulici ve čtvrti Zábrdovice. Hasiči museli do silně zakouřeného bytu 2+1 vniknout násilím a v ložnici našli čtyři bezvládná těla.

„Zemřela žena ve věku 58 let a její čtyřiadvacetiletý syn,“ upřesnil pro Blesk.cz policejní mluvčí Pavel Šváb.

Marně se zdravotníci pokoušeli oživit i děvčátko, kterému bylo asi 18 měsíců. „Zdravotní stav starší ženy, muže a malé holčičky byl bohužel neslučitelný se životem. Lékaři u nich konstatovali smrt udušením po nadýchání zplodin při hoření,“ sdělila mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Do nedaleké Dětské nemocnice odvezla sanitka šestiletého chlapce, který pozdě odpoledne zemřel. Blesk.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Anna Mrázová.


Policie nyní zjišťuje totožnost všech čtyř obětí. „Co se týká totožnosti dětí, tak se rozcházejí výpovědi sousedů a údaje z evidence obyvatel, protože mrtvý mladý muž žádné děti zřejmě neměl,“ doplnil Šváb.

VIDEO z místa tragédie
456646:gallery:true:true

Hasiči vynesli všechny čtyři bezvládné obyvatele bytu na chodbu. „Tam jim začali masírovat srdce a snažili se je oživit kyslíkovými maskami,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Oživit se však podařilo jen chlapce.

456666:gallery:true:true

Požár vznikl patrně v kuchyni. Sousedé tvrdí, že si lidé v bytě přitápěli dřevem. „Vždycky něco rozsekali na dvorku a pak s tím v bytě topili,“ prozradila pro Blesk.cz sousedka, která nechtěla uvést jméno. Její slova potvrzuje ohořelé rozbité okno bytu ve dvoře domu, kde se mezi harampádím a rozbitými televizory válejí různé dřevěné desky a poličky a také piliny a odštěpky právě po štípání a řezání dřeva.

Hasiči našli bezvládná těla čtyř osob. Manžele a holčičku ve věku 1,5 roku a sedmiletého chlapce hasiči vynesli před dům a tým lékařů začal resuscitaci.

Žena a holčička byly již mtrvé, otec zemřel před domem. Chlapce se podařilo přivést k životu. Byl převezen ve vážném stavu do nedaleké dětské nemocnice v Černých polích.

Důvodem úmrtí bylo podle lékařů udušení poté, co se nadýchali zplodin. Požár vznikl pravděpodobně v kuchyni. Podle sousedů si rodina přitápěla dřevem, které bylo nasekáno na dvorku. Příčiny celé tragické události vyšetřují hasiči a Policie.

andy63 ( 21. prosince 2009 09:18 )

Antirasisiticky studentik radi!

sluppi ( 20. prosince 2009 14:19 )

Na co narážíš ty chytráku - na případ Natálky? To byli ale opravdu skini, i když jste se všichni smáli, že si to Romové udělali samy, pak vám spadla čelist, co???? Tento případ je prostě neštěstí, a to, že tam umřeli 4 lidé, je vám asi u zadku, soudě podle tohoto příspěvku, na který reaguji. Je mi z vás špatně.

kukuku ( 20. prosince 2009 07:45 )

Těmto pohádkám o Baťovi už odzvonilo. Baťa (dávno před tím než umřel) pozavíral své vlastní výrobny obuvi ( i po světě) jako nerentabilní, ve Zlíně se k převzetí areálu Svitu nepřihlásil a má v ČR jen síť prodejen. Pracovních míst, které v ČR poskytuje je nesrovnatelně míň ... a jsou bez Baťovských dvojdomků.

bledulka ( 19. prosince 2009 21:28 )

Máte 100ˇ% pravdu!!! Takových rodin je hodně a co je strašné, nikoho to nezajímá! Bohužel to dost často odnášejí děti! Myslím, že v tomto směru byl opravdu minulý režim spravedlivější, protože se snažil, aby k takovým obrovským rozdílům mezi bohatými a chudými nedocházelo a nikdo nemusel strádat hlady, bídou.

siroky11 ( 19. prosince 2009 20:57 )

Proč hned ostatní urážíš? Vždyť má pravdu a neřekla nic urážlivého!!! Ty to bereš jako nadávku??? To mě podrž!!!

Zobrazit celou diskusi