Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Anna K.: Má za sebou třetí chemoterapii

Fotografie
17. prosince 2009 | 15:09

Zpěvačka Anna K. (43) pokračuje ve svém boji se zákeřnou rakovinou prsu. Tu jí lékaři diagnostikovali začátkem podzimu. „Má za sebou třetí sérii chemoterapií,“ prozradila Blesku její manažerka Petra Švejdarová.

Léčení zpěvačka nesnášela nejlépe. „Teď už je jí naštěstí dobře,“ dodala manažerka.

Už po prvních dvou chemoterapiích, po nichž Anna K. promluvila o své nemoci, jí vypadaly vlasy. Tehdy si nechala nafotit snímky, na nichž pózovala s holou hlavou. „Chtěla jsem varovat ostatní, aby nezanedbávali prevenci,“ řekla. V období mezi druhou a třetí chemoterapií se také objevila na veřejnosti.

„Cítila jsem se dobře, ale počítala jsem s tím, že to tak pořád nebude,“ mínila zpěvačka. Uvažovala i o tom, že by v lednu začala s přípravou nové desky. „Pokud bude síla, budu dál koncertovat. Jen když si prostě moje tělo řekne klid, dám si pauzu,“ řekla.

Právě třetí chemoterapie, o které i odborníci tvrdí, že je pro pacienta nejtěžší, dala organismu zpěvačky pořádně zabrat. Prožívala velkou únavu i těžké nevolnosti. „Už se naštěstí cítí dobře,“ je potěšeno její okolí. „Když je člověk nemocný, svátky tolik neřeší, ale bude fajn, když bude mít hezké Vánoce,“ shodují se všichni.

Autor: Saša Šeflová