Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Facebook oslavuje Berlusconiho rozbitý nos

Berlusconi dostal tvrdou ránu
Berlusconi dostal tvrdou ránu  (Autor: EPA)
Autor: INT - 
17. prosince 2009
13:00

Pohled na Berlusconiho rozbitý nos je prý k nezaplacení. Alespoň podle hnutí, které se zformalovalo na sociální síti Facebook, jehož mottem je vše jiné než soucit se zraněným italským premiérem.

"»Jsi hrdina«", oslavují fanoušci útočníka Massima Tartagliu (42), který Berlusconimu mrštil sošku milánského dómu. Fanoušci útočníkovi bleskově založili stránku na Facebboku. Během necelých 24 hodin se registrovalo téměř 100 tisíc uživatelů Facebooku jako Tartagliovi fanoušci. K vidění byly například výroky: »Massimo, vezmi si mě«, nebo »Odmítáme sice jakoukoli formu násilí, ale pohled na Berlusconiho rozbitou hubu je k nezaplacení«.

To nadzvedlo mandle italskému ministru vnitra. „Je to ostudné,“ hromoval Roberto Maroni v úterý v parlamentu. „Dělá nám starosti, že internet může ovlivnit tolik lidí, hlavně mladé." Krátce poté fanouškovská stránka zmizela.

Silvoe Berlusconi (73)  má po nedělním krvavém útoku vážně pohmožděný obličej, vnější i vnitřní poranění horního rtu, dva zlomené zuby a zlomený nos. Dnes italského premiéra pustili z nemocnice.

Policisté mezitím obvinili útočníka Massima Tartagliu z úmyslného těžkého ublížení na těle a umístili ho do izolace v milánském vězení. Tartaglia se už deset let léčí s neupřesněnou mentální poruchou.

Foto: 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání