Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Rakousku zahynula při autonehodě Češka

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
17. prosince 2009
07:08

Česká řidička zahynula ve středu odpoledne při dopravní nehodě ve svém osobním voze poblíž rakouského města Drasenhofen nedaleko české hranice. Příčiny nehody se vyšetřují, napsala agentura APA s odvoláním na dolnorakouskou policii.

Třiapadesátiletá Češka jela po silnici B7 v prostoru Drasenhofenu směrem k české hranici, když náhle sjela ze silnice a narazila do stromu. K nehodě došlo asi ve 13:30 SEČ. Karoserie auta se vzpříčila a ženu museli z vozu speciálním zařízením vyprostit hasiči. Lékař, který na místo přiletěl se záchranným vrtulníkem, ale již pak mohl konstatovat jen smrt ženy.

Asi o čtvrt hodiny později došlo jen o sedm kilometrů hlouběji v rakouském vnitrozemí k obdobné nehodě, při níž zahynula 35letá řidička. Rakušanka jela rovněž směrem k české hranici, mezi Poysdorfem a Drasenhofenem narazila do svodidel, které ji odmrštily do protisměru, kde se srazila s protijedoucím autem. V něm jedoucí dva muži ve věku 32 a 39 let byli zraněni, 35letá řidička prvního vozu zemřela na místě nehody, napsala APA.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi