Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nájemnice: Nechce se hnout z bytu, který ji nepatří!

V takovém stavu byla kuchyně.
V takovém stavu byla kuchyně.  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
16. prosince 2009
06:31

Ve sporu, který vedla Jana Hanková (44) z Loun se svou nájemnicí Jitkou Švandrlíkovou (37), daly soudy první i druhé instance jednoznačně za pravdu majitelce. Přesto se do svého bytu nemůže dostat.

Rozsudek, proti kterému už není odvolání ani dovolání, nabyl právní moci 1. prosince. Švandrlíková se svou rodinou měla byt, který navíc zaneřádila odpadky, vyklidit do 15 dnů. Odmítla se z něj ale hnout.

Blesk byl u toho, když Hanková s rozsudkem opatřeným razítkem o nabytí právní moci zaklepala na své dveře a zeptala se, kdy se Švandrlíková hodlá vystěhovat. „Nikam nepůjdu. Nic není pravomocné, podala jsem kasační stížnost,“ tvrdila přes zavřené dveře Švandrlíková. Když zjistila, že se majitelka bytu řečmi o kasační stížnosti, kterou navíc může podat jen právník, nedá obalamutit, přitvrdila. „Já otevřu dveře a dám vám přes držku,“ zakřičela. Vzápětí přešla do tykání. „Mazej, ty káčo,“ odháněla majitelku.

Hankové vůbec neotevřela. Ta se teď bude muset obrátit na exekutory. Bez jejich zásahu se její sen o Vánocích prožitých doma nenaplní.
Jana Ulrichová

Jak se případ vyvíjel
Jana Hanková byt Švandrlíkové pronajala v srpnu 2006, ta ale přestala platit nájem a začala tvrdit, že byt je její, protože ho od Hankové koupila. Kupní smlouva, kterou Blesku ukázala, je ale neověřená, evidentně jde o padělek. Soud už v lednu rozhodl ve prospěch Hankové, Švandrlíková se ale odvolala, takže o případu rozhodoval kraj. Ten verdikt okresního soudu potvrdil. Rozsudek je pravomocný.

hihihi ( 16. prosince 2009 22:37 )

tomu se říká vánoční úklid.

zirafa ( 16. prosince 2009 22:30 )

to pár ostrých pořízků, vylomit zámek, svi*ni vykopat, za ní naházet její bor*del a je vymalováno, ne?!

eremita ( 16. prosince 2009 13:43 )

Paní Hanková se do svého bytu dostane, ale soudit se bude dál. Podnájemníci hrubšího zrna si takovou "nespravedlnost" nenechají líbit, po verbálních útocích dojde na pár facek....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání