Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pětileté děvčátko našli v brlohu!

Autor: op - 
14. prosince 2009
16:04

Děsné podmínky k životu pro nezletilé dítě! V brlohu v zahrádkářské kolonii našli v pondělí odpoledne brněnští strážníci pětileté děvčátko, které tam žilo s matkou a jejím druhem.

Trojici, objevenou ve čtvrti Maloměřice, hledala státní policie.

„Po matce i muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Policie hledala i dítě, protože matka s ním nechodí na lékařské prohlídky a nepečuje o jeho zdraví. Děvčátko má jít do školy a je zanedbávané. Rodina se stěhuje různě po Brně, před půl rokem je viděli někde v Obřanech,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Dítě živořilo s dospělými v přístřešku, vytvořeném z použitých cihel a roztrhané plachty. Holčička spala na špinavých matracích mezi plastovými lahvemi a hadry. Jídlo si zřejmě vařili na otevřeném ohni.

Strážníci předali děvčátko i matku s druhem přivolaným policistům.

anasyi ( 21. prosince 2009 15:48 )

je zvlastni,kdyz nekteri diskutujici nerozumi jinemu diskutujicimu,ze ho zacnou urazet

rexa ( 15. prosince 2009 21:58 )

Vy jste vyloženě Andersen! Nebo možná Matka Tereza! Všude jste byl a všem jste pomohl. Z nás, kteří tady píšeme, to podle vás asi nikdy nikdo neudělal. Tak já tedy před vámi smekám a určitě nám zase dejte vědět, až pomůžete té osobě, ke které byl, podle vás, svět tak srašně nespravedlivý, že musela žít i se svou malou holčičkou v takovém hnusu. Na to si opravdu počkám! Věřím, že vám to ta žena xkrát v dobrém vrátí, tak jako ti ostatní!

vrba ( 15. prosince 2009 18:24 )

Mnoslovně hájíte neobhajitelné. Hájíte snad to, že matka má právo vláčet dítě v těchto mrazech z brlohu do brlohu, bez základní hygieny a v nevhodné (to snad uznáte) společnosti? Proč tedy vystavuje dítě nebezpečí umrznutí a nemocí ze špíny. Ona, ačkoli má peníze k dispozici, si tento způsob života zvolila, takže nemáte pravdu: Ona si to vybrala dobrovolně. Nevíte ani jestli vůbec nebo jak přišla o bydlení. Vaše poukazování na 30. léta má také chybu. Dneska třicátá léta nejsou a matka s dítětem by jistě přes sociálku někde střechu nad hlavou sehnala, zvláště, když má peníze. Paní je alkoholička a vypitý mozek jí brání vidět situaci do, které uvrhla dítě v její skutečné podobě. Nebo máte pravdu, aniž byste chtěla: Ta paní je možná psychicky nemocná.

polibek ( 15. prosince 2009 14:52 )

Máte zvláštní úvahu. Dítě bylo zanedbané dle bulváru a sociálních pracovnic. Já zde vidím teple oblečené dítě v docela čistém obnošeném oblečení v teplých botech a čepici, takže z tohoto hlediska zanedbávané rozhodně nebylo. Na hranici smrti také nevypadá viděla jste někdy podvyživené děti?!Já ano v africe, umře vám v náručí když mu podáte jídlo a pití, protože nemají sací reflex díky hladu...Zanedbání péče bych viděl v tom, že nechtěla, nebo nemohla dát dítě do školky nebo školy. Kde je ale psáno, že dítě neumí počítat a nemá základy psaní? Hodně lidí si myslí, že odtrhnout dítě od matky, která neřeší,že nemá práci a bydlení je výhra pro to dítě. Někdy je však opak pravdou. O tohle dítě postaráno bylo i když v příšerných podmínkách. Ano my v dětství a při kempování také vařili na otevřeném ohni a také přespávali pod celtou, sice pro zábavu, nez donucení, ale byl to zážitek- nebo jste už zapoměli? Teď tady všechny ženy křičí , že je ženská zrůda. Kde jsou ti lidé co dávali zaručené zprávy o jejich pobytu? Kde a kdy hlásili lidé co je spatřili po celou dobu na útěku, že s malým dítětem žijí v takových podmínkách?! Pomohl jim někdo? Snažil se? Ne nikde za celou tu dobu o tom nebyla ani zmínka. Myslíte si všichni mě se to stát nemůže...tak si vzpomeňte na 30.léta a dejte do života trochu pokory. Jestli máte dojem, že krize skončila, omyl, jen jsme zůstali stát na tenkém ledě. Dojde to ale hlavně těm, co mají půjčky a lepí život a splátky jako vlaštovky další půjčkou. To je vaše cesta dolů. Lidi co přišli o domovy i práci při povodních znám nosobně a pomohl jsem jak se dalo, ale spousta z nich to psychicky i fyzicky nezvládla. Někteří skončili jako alkoholici a bydlí v barabizně co jim zbyla, jiní to vzdali úplně auž tu nejsou. Některé to naopak posílilo. Proč soudit někoho, o kom nic pořádně nevíme a proč si hrát na kazatele. Důvod proč skončili jak skončili jistě je a byl. Nikdo si takovýhle způsob života nevybere dobrovolně, pokud není psychicky nemocný

rexa ( 15. prosince 2009 11:32 )

Zajímalo by mě, jestli byste totéž tvrdili, až by holčičku našli na hranici smrti (v lepším případě). Předpokládám, že matka by s ní k lékaři nešla, protože má k tomu "své důvody". Do školy by jí taky nedala, protože k tomu má své důvody. Celý život by ji tahala z brlohu do brlohu, protože k tomu má své důvody. A vy tady píšete, jak ta malá holčička je vlastně šťastná, protože má tak milující matku. Nehážeme tady všechny do jednoho pytle, bavíme se o konkrétní osobě, která, dle mého názoru, má v hlavě tak akorát své starosti, ke kterým se neumí postavit čelem, a jaký život připraví své dceři ji nejspíš moc netrápí.

Zobrazit celou diskusi