Modelky tento rok totiž fotí svůj vlastní kalendář, ve kterém budou snímky zobrazovat spojení přírody v Krkonoších a přirozené krásy těchto mladých »horalek« ve všech ročních obdobích. Jenže jak nafotit zimu, když chybí pořádná bílá peřina? Snad se jí i ony brzy dočkají.

„Všichni věříme, že Krakonoš už konečně přestane trápit horaly i nás a vypustí do našich hor minimálně metr sněhu,“ doufají majitelé modelingové agentury manželé Petr a Monika Voňkovi. A jejich přání se snad v těchto dnech bude skutečně pomalu vyplňovat. Dokonce letošní Vánoce nakonec nemusí být na blátě.

Jarní a letní měsíce nafotily dívky v úpatí Sněžky a Černé hory, u vodopádu v řečišti Bílého Labe a samozřejmě i v Hertvíkovicích. I vytváření snímku podzim dopadlo nad očekávání dobře. Dívkám oblečeným do zbarveného listí a hub ani nebyla příliš zima, protože byl letos nadprůměrně teplý.

V létě příštího roku plánují Voňkovi křest vznikajícího kalendáře. Výtěžek z něj chtějí z většiny věnovat charitativním účelům. A čtenáři Blesku si už nyní mohou prohlédnout některé odvážné snímky.

Fotogalerie
4 fotografie