Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Chlapec (12) se tři dny skrýval na půdě u babičky

Zatím není jasné před čím dvanáctiletý Ladislav utekl.
Zatím není jasné před čím dvanáctiletý Ladislav utekl.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, oj - 
12. prosince 2009
12:12

Dvanáctiletého Ladislava Hufa z Řetové na Orlickoústecku, po kterém od středy pátrala v okolí České Třebové policie, našla v noci matka u jeho babičky ve Skuhrově na půdě.


Chlapec byl hladový a mírně podchlazený, ale jinak je v pořádku, informovala dnes ČTK mluvčí orlickoústecké policie.

"Chlapec po objevení příliš nekomunikoval, ještě jsme ho nevyslechli k tomu, kde se skrýval a co bylo motivem jeho jednání. Je v péči lékařů, ale bude v pořádku," řekla mluvčí. Chlapec ve středu odešel ze Základní školy Habrmanova v České Třebové, odjel autobusem směrem na Skuhrov, domů se ale nevrátil. Poté, co se s prosbou o pomoc obrátil na policii otec dítěte, uskutečnilo se několika pátracích akcí. Například ve čtvrtek po pohřešovaném pátraly více než čtyři desítky policistů, kvůli mlze nemohl být přizván vrtulník s termovizí. V pátek pátralo po chlapci na šest desítek policistů za pomoci vrtulníku, ani ten chlapce nenašel.

"Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným za ochotu a pomoc. A to nejenom hasičům a psovodům, ale i místním občanům a zástupcům médií, kteří nám při pátrání velmi pomáhali," uvedla mluvčí.

anelam ( 13. prosince 2009 10:11 )

A když nám dal facku učitel tak doma jsem dostala další:Protože facka od učitele byla oprávněná,zbytečně nás nefackovali,to až dnes hned rodiče dolítnou na učitele,a je z toho málem soud.Holt mazánek je víc než učitel,Děti si berou příklad z telky a myslí si jací nejsou hrdinové,když utečou!Pak se jim konečně někdo věnuje!!!!!

slavka ( 12. prosince 2009 18:32 )

Když ho viděli, že odjel autobusem a vystoupil ve Skuhrově, tak proboha když tam měl babičku, proč ho nehledali nejdřív tam? To bylo přece nejpravděpodobnější...

ctenar ( 12. prosince 2009 14:25 )

horší to měl ten chlapec, co naletěl úchylovi na počítačové hry a byl zavražděn. Není nic horšího, než se BÁT SVÝCH VLASTNÍCH RODIČŮ.

smrk ( 12. prosince 2009 13:47 )

Mě táta dal parkrát přes "hubu" a nikdy mě nenapadlo zdrhnout z domu, holt dneska jsou mládežníci rychle nervově rozhozeni - chybí jim lítání po vensku,kamarádi, pobyt na čerstvém vzduchu, to raději do p.o.s.r.á.n.í. sedí u počítače,čumí na telku,nesportují a pak to takhle dopadá.

janteto ( 12. prosince 2009 13:18 )

měl doma klid, pohodu a lásku, nehledal by spásu u babičky. Napřed se na dítě kašle, a až něco provede, tak se zmlátí do modra. To je důvod, že se dítě bojí vrátit domů.

Zobrazit celou diskusi