Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidiči pozor! Klouzat to bude i v Praze!

Řidiči pozor! Klouzat to bude i v Praze!
Řidiči pozor! Klouzat to bude i v Praze!  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK, pal - 
11. prosince 2009
19:52

Silničáři i meteorologové varují před prvním zimním víkendem. Teploty mají klesnout pod bod mrazu, bude se tvořit náledí a může napadnout několik centimetrů sněhu. Mrznout by mělo začít už v pátek večer, kolem 21. hodiny, a to i na území Prahy!

Technická správa komunikací kvůli příchodu zimy vyzvala řidiče k opatrnosti. "Čeká nás všechny první zatěžkávací zkouška. Věříme, že motoristé si to uvědomí a budou se chovat na silnicích ohleduplně a disciplinovaně. Snad ani nemusím dodávat, že zimní výbava včetně zimních pneumatik musí být i v Praze naprostou samozřejmostí," zdůraznil mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek.

Ve srovnání s minulými lety letos přichází zima do Prahy později. Zatímco loni a v roce 2005 měli silničáři první zimní den 21. listopadu, předloni to bylo o 11 dnů dříve a v roce 2006 vyjížděl první posypový vůz na pražské silnice dokonce již v druhý listopadový den.

Letos byl nadprůměrně teplý listopad i právě skončená první třetina prosince. Průměrná teplota vzduchu byla v prvních deseti dnech posledního měsíce roku o tři stupně Celsia vyšší, než je normál.

 

mklimesak ( 11. prosince 2009 21:28 )

Tak ,tak.Nedej Bože 5.cm sněhu.Takovou závěj určitě nepamatuje ani nejstarší obyvatel Prahy.Co je pro ostatní města metr či dva sněhu

kozelch ( 11. prosince 2009 20:22 )

Jak že to zpívá Jarek Nohavica ? ... A v Praze kalamita, jak na Sibiři, tři centimetry sněhu a u Muzea čtyři. ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa