Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus podpořil Janotu: ODS při rozpočtu selhala!

Eduard Janota a prezident Václav Klaus.
Eduard Janota a prezident Václav Klaus.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, map - 
11. prosince 2009
23:19

Prezident Václav Klaus si přeje, aby ministr financí Eduard Janota zůstal ve funkci. Ten totiž kvůli rozcupování svého rozpočtu levicí uvažuje o rezignaci.

„Řekl jsem panu ministrovi, že on není viníkem. Viníkem je někdo jiný a ten by se měl chytit za nos,“ prohlásil Klaus. Později pak Klaus prozradil, koho tím myslí. „Pan Fischer a tato vláda nemá žádné poslance, ODS má poslance a ti měli něco udělat,“ řekl Klaus pro tn.cz.

Kvůli krytí schodku už letošního rozpočtu chce ministerstvo financí vydat státní dluhopisy za 52 miliard, i když původně to mělo být 38 miliard. Senát pak navrhuje, aby vláda propříště mohla zablokovat přijetí zákona, který by drancoval státní rozpočet.


Hádali se o kuličky a impotenci

Kde vzít 5 miliard, o které při drancování rozpočtu přišel fond dopravní infrastruktury? To v pátek rozhádalo sněmovnu. Návrh sebrat je privatizačnímu fondu rozzlobil Miroslava Kalouska (TOP 09): „Prožereme dalších pět miliard, nebo neprožereme?“ Rozhodli se, že „prožerou“.

Poslanec Josef Plachý (ODS) pak zacitoval ze Švejka: „To se nám to hoduje, když nám lidi půjčují peníze!“ Za to ho obvinil šéf ČSSD Jiří Paroubek, že je zklamán z prohry. „Když jsem prohrál v kuličkách, sebral jsem kuličky a šel jsem domů,“ naznačil, jak se měli poslanci ODS zachovat. Poté je Zdeněk Škromach obvinil z impotence, což mu kolega Plachý vyvracel tím, že má čtyři děti.

dostojevskij ( 12. prosince 2009 06:50 )

Ono tu není nic k smíchu. Je to velká tragédie, ke které se schylovalo celých dvacet let. Již není co restituovat, vykrást, vytunelovat...... Zbylo nám jen: zpívat si: KDE domov můj....... Pan prezident je veliký ekonom a odborník, proč nepřednesl své návrhy. Začal by u sebe. Snížení svého platu a úsporou na Hradě......Příklady táhnou

gogo ( 12. prosince 2009 06:47 )

A řešení v nedohlednu. Politici nemají absolutně žádnou odpovědnost vůči budoucnosti této země... Mají zcela jiné starosti. Jak se dostat na chvíli ke korytu...

petr11 ( 12. prosince 2009 06:12 )

Všichni kolem něho slehávají. Jenom on je svatej, že!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa