„Napřed jsme se tím bavili, teď už si říkáme, že je to zvláštní,“ dodal zdroj.

Informaci o tom, že se zvukem měla porota potíže, potvrdil Blesku i jeden z porotců, kytarový virtuos Lubomír Brabec. „Je pravda, že jsme po prvním kole Duetů žádali, aby režie vyřešila zvuk. Nyní je to již v pořádku,“ řekl Brabec.

Ze soutěžících ale měl odposlech jen poslední vypadlý pár Zuzana Jandová (22) a Petr Kotvald (50). Přitom ho běžně používají všichni zpěváci a muzikanti. „Kotvald si přinesl odposlech svůj a na přání partnerky ho sehnal i Zuzaně,“ řekl člověk, který pořad pomáhá připravovat.

„Všichni jsme se s tím snažili nějak vypořádat,“ potvrdil Blesku Pavel Zedníček (60). Prý není nic příjemného, když se člověk při zpěvu v přímém přenosu, který sleduje milion a čtvrt diváků, neslyší.


Co je odposlech

Osobní odposlech slouží zpěvákům a muzikantům k tomu, aby neslyšeli zpětnou vazbu a odražený zvuk a nerušily je ostatní šumy na jevišti. S odposlechem slyší zpěvák jen sebe, hudbu a při duetech svého kolegu. Jiný zvuk ho neruší. Odposlech lze navíc upravit podle přání zpěváka tak, aby třeba slyšel jen rytmiku.