Kolega Mareš se v podstatě musel za Banášovou s diváky rozloučit. Ona se vzmohla jen na stručné: „Hezký večer.“

Tak dramatický závěr posledního vyřazovacího kola nikdo nečekal. Zvlášť, když soutěž ztrácí šťávu, dramaturgie pořadů je čím dál slabší, doprovodné efekty na jevišti stupidnější (např. na motorkách zavěšené, spartakiádními fábory mávající dívky v rockovém kole, pár na přídi balkonu při Bendigově Titanicu). Technika dělá chyby, odposlechy chronicky zlobí, moderátoři občas mluví z cesty. Zpěváci začínají mít vyhaslý zrak a z posledního mele i porota.

Jak odstranili Bendiga? Čtěte ZDE!

Tento dojem ještě umocnil mikulášský večer, kde dramaturgický plán drhnul víc než obvykle. Z mého pohledu nejhorší kolo soutěže. Téma filmových hitů plus pecek Michala Davida nebylo nejšťastnější a místo Mikuláše ovládl halu Santa Claus. Žádná romantika, ale implantovaná, nijak opravdová bujarost pečetěná santovskými čepicemi, čertovskými růžky, thajskými masážemi a diskotékovými šlágry osmdesátých let...

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!

Fotbal na Facebooku

Nic proti Davidovým hitům – mají všechny atributy, které má správná lidová odrhovačka mít. Ale soutěžícím odkojeným jinou dobou a muzikou příliš nesedly a svazující byly i další filmové evergreeny.

Dokonalý Martin Chodúr poprvé selhal, ocitnul se hluboko pod svým standardem. Z klání nejlépe vyšli Bendig a Stará. Alespoň podle soudu poroty – přestože i u nich byly výhrady.

Den poté (při pondělním rozstřelu) se kdekdo domníval, že odejde Miro Šmajda nebo Dominika Stará. Martin Chodúr ani Honza Bendig nepřicházeli v úvahu a této tezi odpovídal i názor poroty. Diváci si jen museli drahnou, tradičně nudnou a rozvleklou dobu počkat, zda se očekávání potvrdí. První moment napětí si užili, když čtveřice adeptů čekala na lavici na verdikt. Jako vždy vyděšené oči Honzy, odevzdaný výraz Dominiky, záběr na nervózní ruce ztuhlého Martina. Na pódiu nakonec zůstal Šmajda a Bendig, jehož diváci určili k odstřelu.

Fotogalerie
7 fotografií


Dominika po výsledku hlasování běžela dolů ze schodů, cosi křičela a plakala. Vyřízený byl i Miro a detail jeho tváře jasně napovídal, jak odchod Honzy prožívá. Martin Chodúr opět získal svůj klid a byl jako vždy nad věcí.

Bendig, který probrečel každý vyhazov, neplakal. Místo něj štkala Marta Jandová, kterou musel utěšovat Pavol Habera. Slzy ronila i Dara a moderátorka Adela Banášová poprvé vypadla z role. „Nestyď se za to, to je moc hezké, jak tě to dostalo. Dojímáš i mě,“ utěšoval v konci přenosu Adelu Leoš...

To, že patnáctiletý Jan Bendig skončil na čtvrtém místě, rozhodně není katastrofa. I to je velký úspěch, nevídaná šance do budoucna. Nicméně jeho vyhazovem se diváci připravili o jeden z emotivních zážitků. Příště zbylí tři finalisté zazpívají po třech písničkách včetně repertoáru mistra šansonu Richarda Müllera. Věřím tomu, že emotivní Bendig by si s tím uměl poradit. U Chodúra velmi pochybuji, ale nechci být špatným prorokem.

Teď už na show zbývá jen katapultovaný Miro Šmajda. Pokud i on vypadne, tak se superfinále stane besídkou konzervatoře. Soubojem dvou skvěle intonujících, čistě zpívajících zpěváků. V tomto směru na míle vede Chodúr. Ty, co si na jeho vítězství vsadí, žádný velký pakl peněz nečeká. Nicméně, ptám se: Je smokingový zpěvák metou akce, která hledá SuperStar? Soutěže, jež se v touze po velkoleposti čím dál víc stává Ein Kessel Buntes projektem?