Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Myslivec bránil svůj majetek, dostal 6 let vězení!

Do smrti si to budu vyčítat! - hořce lituje obžalovaný myslivec Karel B.
Do smrti si to budu vyčítat! - hořce lituje obžalovaný myslivec Karel B.  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op - 
8. prosince 2009
19:04

Bránil svůj majetek a v úterý za to u brněnského krajského soudu dostal šest let vězení! Myslivec Karel B. (52) z Ivančic na Brněnsku letos v březnu postřelil dva lidi, když z jeho výkupny šrotu odváželi ukradené železo.

Karel B. vystřelil na auto, v němž seděli dva mladí lidé. Broky lehce poranily na noze mladíka (23). Dívku (23) však zasáhly do obličeje. V důsledku toho přišla o pravé oko a vidění levého oka se zhoršilo natolik, že to podle soudního znalce Michala Zeleného hraničí se slepotou.

Dívka se nyní bez cizí pomoci neobejde. U soudu ji v listopadu doprovázel asistent, který ji vedl za ruku. Mladá žena tvrdí, že s krádeží neměla nic společného. V autě prý jen čekala na své dva kamarády.

V areálu výkupny totiž byl třetí kumpán, který házel odcizený šrot přes plot a později postřelený mladík ho skládal do malé dodávky. Iniciátor krádeže pak z místa činu zbaběle uprchl. Utekl i jeho komplic a těžce poraněnou dívku tam nechali.

„Velmi toho lituji a do smrti si to budu vyčítat! Ale byla to nešťastná náhoda, jen jsem bránil svůj majetek!“ hájil se myslivec, který se proti rozsudku okamžitě odvolal.

Za dvojnásobný pokus o vraždu mu hrozilo až 15 let vězení. Žalobkyně navrhovala deset let, soud ale trest mimořádně snížil pod sazbu. Soudce Miloš Žďárský však smetl ze stolu tvrzení obhajoby, že šlo o nedbalostní ublížení na zdraví. „Obžalovaný střílel na auto, v němž seděli dva lidé. Pálil od boku. Musel počítat s tím, že osádku vozu může zasáhnout,“ zdůvodnil trest předseda senátu.

Karel B. u soudu zdůraznil, že jeho výkupnu druhotných surovin neznámí zloději opakovaně vykradli a v minulosti na něj dokonce stříleli!
O posledním vloupání jej informoval 12. března bezpečnostní systém. Chystal se na procházku revírem. Byl oblečený v zeleném. A zbraň si nesl, aby zastřelil škodnou – hlavně lišky, pokud na ně narazí.

Když dorazil do areálu kovošrotu, vypálil tři rány. Auto zlodějů zasáhly dvě z nich. První sprška broků lehce zranila zmíněného mladíka na noze. Druhá rána, která zmrzačila dívku, prý byla vypálena jen nešťastnou náhodou, když myslivec uklouzl na blátě.

anelam ( 11. prosince 2009 07:11 )

Další myslivec,další střílení!!!!Tentokrát ne do cvičen.psa ale rovnou do lidí!!A ještě vlastní kovošrot!!!To nevíte že kovošrot vykupují majitelé právě od těchto zlodějíčků??Měděné kabele,měděné okapy,atd,..A to jim nevadí že je to kradené?a mastí si na tom kapsu?Já myslím že trest je ještě mírný.

djaba ( 9. prosince 2009 20:42 )

Víte , nebyl jsem u toho , můj pohled je víceméně všeobecný. Sám nevím , jak bych reagoval , ale flintu nevlastním .

zirafa ( 9. prosince 2009 14:44 )

majitel výkupny udělal hrubou chybu - místo střílení po těch grázlech jim měl pomoci naložit jejich dodávku svým šrotem!! Pro určitou skupinu obyvatel platí - co je tvoje, je i moje... a soudy jim dávají za pravdu...

w.mojko ( 9. prosince 2009 14:31 )

dnes možu zlodeji a násilníci robiť beztrestne čokoľvek. Pokiaľ niekto ochraňuje svoju rodinu, seba, či svoj majetok, je za to trestaný ako za pokus o vraždu. To je demokracia, to je doba.... Len som zvedavá, ako bola stíhaná dievčina, keď vedela o krádeži, zúčastnila sa jej a nič neurobila, aby ku tomu nedošlo / napomáhanie naplnenia trestného skutku/.

jarypadlo ( 9. prosince 2009 09:33 )

kradli mu tam mnohokrát a nikdy ne jeden zloděj,ale skupina.Soudce je hajzl-on dobře ví že tohle je opačná diskriminace.Za celé beštěstí můžou zlodějský parchanti co statečně ujeli.Mám se soudama svoje zkušenosti...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání