Ringo Čech se chystá v nejbližších dnech na DVD konečně vydat svoji skandální divadelní hru Na Brusel, Vávro! Jenže vydání tohoto počinu provází řada komplikací. „Záznam hry byl natočen už v květnu v Kolíně a od té doby se tu hru snažím vydat. Snad už to konečně vyjde,“ říká Čech.

Ten přiznává, že pořízený záznam divadelní hry vyděsil vydavatele natolik, že se s hrou bojí vyjít na veřejnost. A podle všeho se mu není co divit. Ringo ve hře totiž dost nevybíravým způsobem zesměšňuje téměř kompletní tuzemskou politickou elitu.

Fotogalerie
3 fotografie

Nejhůře pak zřejmě dopadl prezident Václav Klaus, který je vyobrazen jako mentálně postižený člověk. Lichotivě ovšem nedopadl ani Mirek Topolánek, který ve hře vystupuje jako ostravský primitiv, své schytal i hejtman David Rath nebo třeba bývalý kancléř Ivo Mathé.

A ačkoliv se Ringo Čech zásadně postavil proti tomu, aby ze záznamu byla jakákoliv scéna vyhozena, přesto tam nakonec jedna chybí. „Pravda je, že v záznamu se neobjevuje scéna "Golf", která byla moc kvůli různým veselým narážkám na Miroslava Macka, který z ní vycházel jako homosexuál, jinak ale na DVD asi zůstalo všechno. Ringo na tom trval,“ říká Pavel Novotný, který v divadelní hře Na Brusel, Vávro také hraje.

Ringo Čech, který byl v minulosti poslancem za sociální demokracii, prý už teď počítá se spoustou žalob. „Mnoho výroků v té hře je asi žalovatelných, ale já nic měnit nehodlám. Jestli mne chce někdo žalovat, tak ať to udělá,“ trvá na svém kontroverzní umělec.