Prostě to v neděli nemělo žádné koule. Snad jen kromě Šmajdy, který opět udělal pořádnou show, i když i on sám o svou ´chloubu´ málem při artistickém sjezdu ze zábradlí přišel. Ale začněme popořadě. Sedmé finále bylo ozvláštněno návštěvou krále muzikálů a diskoték Michala Davida. Každý ze čtyř soutěžících zazpíval jednu píseň Davidovu a jeden song z filmu, nebo muzikálu. Na začátku si všichni vystřihli jednu skladbu dokonce se samotným Michalem Davidem. Ten na rozdíl od přechozího vzácného hosta, pětatřicetinásobného slavíka Karla Gotta, jenž celé finále sledoval z velkolepého koženého křesla, musel ‚makat‘. Soutěžící doprovázel jak hudebně, tak vokálně. A snad i do kostýmů jim mluvil. Miro Šmajda totiž písničku Je to blízko odzpíval v kožen(kov)ém saku, ne nepodobnému černému á la krokodýlovi, z něhož měl kabátek Michal David.

Ač si garderobu sedmého finále jistě na paškál vezme naše módní guru Františka Čížková, nelze se nepozastavit nad našponovaným sáčkem Leoše Mareše. Knoflík div že neuletěl, zapnutý přes rýsující se fotrovské bříško půlil sako vedví. Marně se to Mareš snažil maskovat kartičkami se scénářem, které neustále držel ve výši pupku.

Fotbal na Facebooku

Vše o SuperStar
Autor: Blesk.cz

Stahuj písně ze SuperStar!
Autor: Blesk.cz

Fotogalerie
10 fotografií


Ale pojďme k tomu, o co v téhle soutěži jde snad především. Zpěv? Tentokrát to žádné heroické extra výkony rozhodně nebyly. Diskoška nejlíp sedla Dominice Staré a z půlky Bendigovi se Šmajdou, kteří se oba chytali hlavně až ve druhých polovinách svých songů. Martin Chodúr, který je zvyklý spíše na rozvážné kusy s anglickými texty, se v Davidově písni Každý mi tě lásko závidí poněkud ztrácel. Několikrát mu dokonce vypadl text, ale Martin to přešel s klidem sobě vlastním a bez problému si doplnil slova podle svého.

Druhá polovina programu s příslibem světoznámých pecek začala Bendigovým podáním písně z filmu Titanic My heart will go on. Honza to vystřihnul bez mrknutí oka, a faktem, že to byla píseň nadané a nesnadno napodobitelné Céline Dion, se vůbec nezabýval. Když Martin Chodúr vystoupil na jeviště podruhé, už na začátku signalizoval problém s odposlechem, z čehož bravurně vybruslil. Porota si na něm ale nakonec stejně smlsla, nikoli však Chodúrovou vinou. Porotcům se totiž nelíbilo aranžmá písně. Za to však Martin opravdu nemohl. Dominika Stará se s Barbarou Streisand trefila do černého, o show se však postaral zejména uječený Miro Šmajda. Nebýt poroty, která krotila řev fanynek, Miro by si na pódiu rozjel svůj vlastní koncert a zbytek by se mohl jít tak akorát klouzat…

Sečteno podtrženo, nic moc až na pár výjimečných záblesků – Příběh snad propána ještě nekončí?!

Co však nutno tomuto finále důrazně vytknout, jsou dost nepovedené hovory moderátorů. Žádné vtipné průpovídky, křeč, která místy sklouzávala do trapnosti a nudy. Snad si z toho pro příště, pro předposlední kolo, vezmou všichni zúčastnění ponaučení a diváci si opět přijdou na své. Osmé finále bude unplugged a s hostem Richardem Müllerem. Hawk!

Celý ONLINE záznam ze 7. finálového kola najdete ZDE>>>