Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Manžel Fibingerové nám zabil syna, omluva nepřišla!

Autor: Michal Budík - 
7. prosince 2009
06:22

Dům zahalený do bolesti a smutku a o pár kilometrů dál druhý dům doslova obsypaný symboly radostných Vánoc. V tom prvním nedávno pohřbili Karla (†36). V tom druhém se těší na příchod Ježíška spolu s manželkou Helenou Fibingerovou (60) Jaroslav Šmíd (75), pod jehož autem muž zemřel.

Karel jel z práce na kole domů, když do něj zezadu ve vysoké rychlosti narazil nissan řízený Jaroslavem Šmídem. Po nehodě nadýchal 1,3 promile alkoholu. Cyklista zemřel přímo na místě neštěstí.

„Byl to milionovej kluk. Děti o něm nemluví jinak než jako o milovaném tatínkovi,“ řekla Blesku maminka Karla. Je zdrcená, ale na rozdíl od svého muže a snachy je alespoň schopna souvisle komunikovat s okolím. Karlova otce upoutal smutek na lůžko, manželka přežívá jen díky podpoře nejbližší rodiny a účinkům antidepresiv.

Mladí manželé před čtyřmi lety na dluh postavili pro děti pěkný dům. Teď v něm čekají na nejsmutnější Vánoce. Pozůstalým ale zatím žádná omluva nebo nabídka pomoci nedorazila. „Nezavolali, neposlali vzkaz, nezastavili se, nic...,“ konstatuje smutně matka zemřelého. O muži, který připravil jejího syna o život, se ale bavit nechce. „Co o něm můžu říct? Že mi zabil syna. Víc nic.“

Pozůstalí se netají přáním, aby byl viník nehody řádně potrestán. „Obvinění jsme mu zatím nesdělili. Čekáme na výsledky krevních testů, na pitevní výsledky, na protokol z technické kontroly a další podklady. To může trvat i několik týdnů,“ řekl v neděli Blesku policejní mluvčí Petr Zámečník.

vinnetouvi ( 7. prosince 2009 21:40 )

Ono Vám to kredenciózní maskulinum připomíná ženskou?!?

igorlarionov ( 7. prosince 2009 20:54 )

Trest smrti těm dvoum prasatům Heleně a Jardovi.

sirena ( 7. prosince 2009 18:11 )

Byla řeč jen o tom, že jste nic nepochopila. A nevinná ta ženská zřejmě nebude.Nebo si vážně myslíte, že pan Šmíd zaplatil ze svého důchodu kauci? A myslím si, že kromě Vás není nikoho, kdo by si myslel, že to co se stalo by nemělo být alespoň trochu napraveno tím, že když byly peníze na kauci, že budou z téhož zdroje peníze na zaplacení půjčky na ten dům pro rodinu,na příspěvek pro rodinu.i Je to to nejmenší co jim mohou dát. Tatínka dětem nenahradí nikdo.

sharka ( 7. prosince 2009 18:06 )

hlavně,že ty jsi tak chytrej, je zajímavý,že u nás je stejná Policie ČR a je jim jedno,jaký má dotyčnej,co poruší zákon styky nebo peněz na kontě...

kukuku ( 7. prosince 2009 16:42 )

Asi jsem se Tě dotknul tím, že jsem tuto Tvou snůšku nesmyslů neschválil (zřejmě znáš obsah všech typů hypotečních smluv uzavíraných mnoho let nazpět). Tady jsem tě ještě neoznačil za slepici - všimni si ale, jak jsi sebe označila za jedinou znalou a ostatní za neználky. Místo, abys konkrétně na tomto místě napsala, v čem jsem Ti oponoval neoprávněně - napsala jsi X dalších blábolů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání