Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za smrt pacientky (+57) dostali lékaři podmínku

Tři lékaři byli včera v Sokolově potrestání za smrt pacientky. Na snímku (vpředu zleva) primář Petr V., jeho zástupce Václav Š. a lékař Jozef R.
Tři lékaři byli včera v Sokolově potrestání za smrt pacientky. Na snímku (vpředu zleva) primář Petr V., jeho zástupce Václav Š. a lékař Jozef R.  (Autor: ČTK)
Autor: mor - 
2. prosince 2009
05:35

Lékaři způsobili z nedbalosti úmrtí pacientky (†57). K takovému závěru dospěl soud v Sokolově a podmíněně odsoudil tři lékaře místního gynekologického oddělení.

Primář Petr V. a jeho zástupce Václav Š. dostali roční trest s odkladem na dva roky a zákaz vedoucí práce lékaře na dva roky, Jozef R. pak půl roku s dvouletým odkladem a zákaz samostatné práce lékaře.

Podle soudu Petr V. při laparoskopickém vynětí dělohy v červnu 2007 poranil tenké střevo pacientky a vlivem nedostatečné následné péče pak zranění přerostlo v otravu krve a ani další operace už ženu nezachránila. Petr V. i Václav Š. se na místě odvolali, Jozef R. si vzal lhůtu na rozmyšlení, stejně jako státní zástupce, který ale po jednání řekl, že je z rozsudkem spokojen.

Podle manžela zesnulé pacientky Jaromíra Jelínka sice soud trval dva roky a mezitím lékaři mohli dál pracovat způsobem, který způsobil smrt jeho ženy, ale rozsudek vítá. „Nám šlo o to, aby své zaměstnání nedělali alespoň na nějakou chvíli. Vždyť přece někdo musí být potrestaný, vždyť to bylo zanedbání,“ řekl po jednání soudu Jelínek. Ten podal žalobu o finanční odškodnění.

sadjida ( 3. prosince 2009 05:26 )

jo,a jak dlouho jsi uz u lopaty????Pokud vubec pracujes.

aapricot89 ( 2. prosince 2009 23:32 )

by si uz nemeli k doktorine ani cuchnout a jit pekne k lopate. Za par let se tohle same muze opakovat....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání