Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pozor, na překážkový parkur se chystá králík!

Český strakáč Srdíčko v akci na překážkách
Český strakáč Srdíčko v akci na překážkách  (Autor: Blesk – Jiří Čada)
Autor: čad - 
1. prosince 2009
06:36

Už jste někdy viděli králičí parkur? Pokud ne, zajeďte do Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Půl metru vysoké překážky tu hravě zdolávají králíci Aleny Křesťanové (27).

Paní Alena před pár týdny založila na Vysočině vůbec první školu pro výcvik králíků. „Měli jsme doma králíka a on nás poslouchal na slovo, ale nudil se,“ popsala Blesku prvotní podnět Alena Křesťanová. Svého ušatého miláčka začala cvičit. Králíka to bavilo, až došlo na překonávání různých překážek. „Králíky vyloženě baví skákat přes něco, co jim postavíte do cesty. Dokonce tu máme samici, která ochotně skáče i na pekáč,“ vysvětluje s úsměvem majitelka svérázné školy s tím, že ve skutečnosti by se králičího masa ani nedotkla.

Králíky učí přivolání na povel, panáčkování a skoky přes překážky. Do školy už dochází osm malých žáčků se svými králíky. „Některé z dětí svého králíka ještě nemají a tak si zatím půjčují školního. Vycvičených jich tu máme už pět,“ říká paní Alena. Děti kromě výcviku se zvířaty absolvují také teoretickou přípravu, jak se o svého králíka mají starat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi