Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Schwarzenberg byl zvolen předsedou TOP 09

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: ČTK, oj - 
28. listopadu 2009
12:52

AKTUALIZOVÁNO: Prvním předsedou TOP 09 byl na jejím ustavujícím sněmu podle očekávání zvolen Karel Schwarzenberg. Prvním místopředsedou se pak stal Miroslav Kalousek. Oba získali 99,4% hlasů.

"Rád bych poděkoval za vyslovení důvěry v nečekaně vysokém procentu," reagoval po volbě senátor Schwarzenberg. Zdůraznil, že pokud se strana dostane do Poslanecké sněmovny, bude po se celé období snažit naplnit stranické cíle. "Pokud se do toho dáme, tak také tou zemí pohneme," poznamenal senátor. Bude to podle něj ale dlouhá a obtížná cesta.

Poslanec Miroslav Kalousek se stal prvním místopředsedou TOP 09. Podle šéfa volební komise Pavla Severy získal hlasy 166 z 167 delegátů stranického sněmu. Byl jediným kandidátem na tuto funkci.

"Očekávám, po dnešku bude TOP 09 zcela regulérně dokončenou stranou, která bude mít vybudovanou strukturu ve všech krajích České republiky. Já zatím z toho sjezdu mám velmi dobré pocity, myslím si, že ten průběh bude stejně dobrý jako včera (v pátek)," uvedla Parkanová před hlasovaním.

Řadovými místopředsedy TOP 09 byli na stranickém sněmu podle očekávání zvoleni senátorka Ludmila Müllerová, předseda Mezinárodní obchodní komory ČR Jaromír Drábek, starosta Čeladné Pavol Lukša a náměstek ministryně spravedlnosti Marek Ženíšek.

V pátek trval první den sněmu v pražském TOP Hotelu přesně hodinu. Celkem 170 delegátů si vyslechlo Kalouskovu zprávu o práci přípravného výboru strany a schválilo stranické stanovy. Strana, která byla registrována teprve letos v červenci, bude mít po nynějším sněmu funkční všechny stranické orgány.

gogo ( 30. listopadu 2009 20:09 )

Z anonymity někoho urážet je více než zbabělost. Jsi si toho chlapče vědom ? A pokud máš na víc než na nadávky, napiš v čem si myslíš že nemá "smrk" pravdu ? Povídej, rádi si Tě poslechneme. Jestli kromě nadávek dovedeš napsat něco rozumného...

polly ( 28. listopadu 2009 14:51 )

Jaký pán takový krám. Cos to Bože připustil, že jsi nechal takové ****** u koryta?!

jsemmartina ( 28. listopadu 2009 14:13 )

jestli se v nové straně ozve snaha o " Nový světový řád "... to je trend z Ameriky, který v budoucnu nenápadně ovládne lidstvo. Schwarcenberg i Kalousek dobře ví, co říkám, a měli byste se o to zajímat. Doporučuju.

sdostal1953 ( 28. listopadu 2009 12:55 )

Ale B l b e j !!

siroky11 ( 28. listopadu 2009 12:49 )

Takhle volila KSČ a Vy, "takový knížepán"!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa