Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lékaři jsou v šoku: Vakcínu nechceme, nejsme pokusní králíci!

Prezident České lékařské komory Milan Kubek
Prezident České lékařské komory Milan Kubek  (Autor: Foto Jindřich Mynařík)
Autor: val, TV Prima - 
27. listopadu 2009
14:36

Očkování přišlo pozdě, nikdo neví vedlejší účinky látky Pandemrix, lidé se bojí a nechtějí se nechat očkovat, vládne totální chaos s výrobními čísly vakcín a tak se lékaři pořádně bouří. Žádají hlavy vedení ministerstva zdravotnictví!

"Já se určitě očkovat nenechám. Té látce nevěřím," shodli se v televizních novinách na Primě lékaři Luděk Kopeček a Vladimír Korda.

To koneckonců potvrdil i šéf České lékařské komory Milan Kubek: "Já bych se očkovat nenechal. Zdravotníci nebudou dělat někomu pokusné králíky."

Firma, která vyrábí vakcínu odmítá převzít zodpovědnost za vedlejší účinky látky. Ministerstvu zdravotnictví to přijde jako naprosto standardní, ale prezidenta lékařské komory to pořádně rozlítilo. "Je to asi tak standardní jako byste vyráběl auta a negarantoval, že ty auta budou brzdit," řekl Kubek.

Milan Kubek Milan Kubek | ČTK

Zodpovědnost tak na sebe převzal stát, který do vakcín investoval stovky milionů korun.

Kubek si nebere s vedením ministerstva zdravotnictví servítky. Volá po rezignaci prvního náměstka ministryně zdravotnictví Marka Šnajdra a náměstkyně pro zdravotní péči Markétu Hollerovou. "Ano, jsem přesvědčen o tom, že tito dva by měli odejít z ministerstva zdravotnictví."

Kritika se sesypala i na hlavního hygienika ČR Michaela Víta. "Musím říct, že o jeho odbornosti mám velké pochybnosti," řekl pro TV Prima Kubek.

"Tohle se vám, pane premiére moc povedlo," hodnotí slova Miloslava Kalouska David Rath. Kalousek rozpoznal v inspiračním zdroji ČSSD "chlív", což mu Rath oplácel tím, že odhaloval jistý koníček předsedy strany. "Lepší do chlíva než do lihovaru, kam vy často chodíte, pane předsedo." "Tohle se vám, pane premiére moc povedlo," hodnotí slova Miloslava Kalouska David Rath. Kalousek rozpoznal v inspiračním zdroji ČSSD "chlív", což mu Rath oplácel tím, že odhaloval jistý koníček předsedy strany. "Lepší do chlíva než do lihovaru, kam vy často chodíte, pane předsedo." | ČTK

Středočeský kraj neočkuje do odvolání vůbec. Hejtman Středočeského kraje David Rath dokonce poslal dopis panu premiérovi.

"Já nemám potřebu reagovat na každého pytlíka a pana Ratha speciálně," vyjádřil se k celému případu náměstek ministerstva zdravotnictví Marek Šnajdr.

bersimalinecka ( 28. listopadu 2009 06:24 )

Máte pravdu,nejdřív že se vakcína dodá pro osoby důležité pro chod státu a lékaře ti se cukli.tak holt to odnesou obyčejní lidé kteří o tom tolik zas nevědí a děti.Opravdu nevěřím,že to ,čím se očkovala zdravotnice v televizi byla opravdu vakcína proti prasečí chřipce!

bersimalinecka ( 28. listopadu 2009 06:19 )

unikl pořad v televizi,že problém té vakciny je taky v tom,že jiný údaj je na ampuli a jiný na štítku který se nalepí do očkovacího průkazu.Cituji:nelze potom dohledat šarži po které eventuelně mohou vzniknout potíže!

kalamandra ( 27. listopadu 2009 22:30 )

Reaguji na příspěvek od Vrby. Nikdo zodpovědný nemůže vystoupit a říct jasné stanovisko k vakcíně, protože nikdo neví jaké event. následky a reakce mohou vzniknout. Uvědomte si, že vakcína je dělaná narychlo, je neodzkoušená a firma, která ji vyrábí se zříká zodpovědnosti za případné vedlejší účinky. Stát investoval do vakcín velké finance, takže ministerstvu zdravotnictví nezbývá nic jiného než vakcinaci všemožně propagovat. Je to jen na úvaze každého člověka, zda se nechá naočkovat.

gogo ( 27. listopadu 2009 20:59 )

Žábou na prameni se v přeneseném slova smyslu vždy (alespoň v našem kraji) myslel někdo, kdo činí něčeho ve svůj prospěch na úkor ostatních. Doporučuji prostudovat "Tři zlaté vlasy Děda Vševěda" ... Vaše uvažování v této souvislosti se jeví být dle mne překombinované ...

gogo ( 27. listopadu 2009 20:54 )

To si lze snadno domyslet. Ta provize z toho zbytečně nakoupeného šmejdu nejde do kapsy jen jemu ...

Zobrazit celou diskusi