Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z Ruzyně odletělo náhradní letadlo s americkými vojáky

Neplánované noční přistání letadla s 200 americkými vojáky v pražské Ruzyni.
Neplánované noční přistání letadla s 200 americkými vojáky v pražské Ruzyni.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, rvs - 
27. listopadu 2009
07:12

Američtí vojáci, kteří kvůli technickým problémům neplánovaně přistáli v noci na čtvrtek v Praze, z ruzyňského letiště odletěli. Náhradní letoun odstartoval krátce před druhou hodinou.

Původní stroj s více než dvěma stovkami amerických vojáků mířil z Iráku zpět do Spojených států. Jeho kapitán měl ale podezření na kouř v kabině a proto požádal o neplánované přistání, napsal server iDnes.cz, který o případu v noci ze středy na čtvrtek informoval. Mluvčí amerického velvyslanectví John Vance řekl, že šlo o komerční let pronajatý pro americké vojáky.

"Dvacet minut po půlnoci bezpečně dosedl na ranvej pražského letiště. Vojáci se poté vydali na noc do jednoho z nedalekých hotelů," napsal iDnes.cz. Událost podle serveru uvedla ruzyňské letiště do plné pohotovosti, připraveni byli pražští hasiči a záchranka.

Podobná situace se v Praze odehrála před necelým měsícem. Na konci října se stroji ČSA nedlouho po startu porouchal motor, a musel se proto vrátit. Pilot s ním bezpečně přistál.

Před necelým týdnem naopak letadla v pražské Ruzyni přistávat nemohla. V řídící věži začaly hořet kabely a dispečeři museli kvůli dýmu pryč.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi