Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nastal čas na roušky? Takhle by to vypadalo...

Autor: rys - 
26. listopadu 2009
21:32

Očkování proti prasečí chřipce provází chaos, a tak lidé hledají jinou obranu. Třeba roušky! Spousta firem je rozdává zaměstnancům, na některých úřadech v Praze bez nich nemocný člověk nesmí jednat s úředníky.

Když to takhle půjde dál, budou roušky součástí každodenního života, Blesk vám ukáže, jak by to v Česku už brzy mohlo vypadat.

Celá třída žáků, všichni v rouškách, hospodský čepuje pivo a má zakrytý obličej, herci v divadle jsou, jak jinak, s rouškami! Trochu sci-fi , ale… Třeba v Japonsku je zvykem, že pokud se lidé cítí jen trošku nachlazeni, okamžitě na obličej navléknou ochrannou roušku. Chrání své okolí před kapénkovou nákazou.

„Jednorázová rouška má skutečně ten význam, že brání rozšiřování kapénkové nákazy. Je ale nutné připomenout, že jen neprodýchaná rouška! Takže je potřeba je pravidelně měnit za nové,“ řekla Blesku vedoucí protiepidemického odboru olomoucké hygieny Růžena Halířová.

Fotografie Blesku jsou samozřejmě nadsázkou, realita je jiná. Tedy zatím… „Roušky pochopitelně nemáme. My jsme ale v rámci prevence třeba snížili zátěž v hodinách tělesné výchovy,“ řekl Blesku ředitel Gymnázia Jiřího Wolkera v Prostějově Michal Šmucr, který umožnil focení žáků ve třídě s rouškami na obličejích.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi