Sobota 30. března 2024
Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido
Oblačno 18°C

Natálka: Po sedmi měsících znovu u mámy!

Natálka poprvé po sedmi měsících u své maminky
Natálka poprvé po sedmi měsících u své maminky  (Autor: iDNES.cz)
Autor: rvs, Marie Machková - 
20. listopadu 2009
17:50

Malá Natálka, která byla v dubnu popálena na osmdesáti procentech těla, se nyní po sedmi měsících konečně mohla vrátit k mamince.

Anna Siváková mohla svou dcerku vzít do náruče poprvé od chvíle, co ji vlastnoručně vynesla z hořícího domu, který jim ve Vítkově zapálili neonacisté.

„Jsem nesmírně šťastná,“ šeptala žena a do očí se jí draly slzy. Děvčátko, které utrpělo popáleniny na téměř 80 procentech těla, má tělíčko samou jizvu. Když se k němu ale maminka naklonila, hned ji chytlo kolem krku a hlavičku si položilo na její rameno. „Toto je pro mámu nejkrásnější pocit na světě,“ dodala paní Anna.

Lékaři v popáleninovém centru ostravské nemocnice už dítěti dovolili převoz z jednotky intenzivní péče na standardní pokoj, a tak u něj už může být máma i přes noc.

Siváková bude s dcerkou ve špitále asi dva týdny. „Pak bychom, pokud Natálka neonemocní, mohly obě domů. I když se těším, vím, že ten pobyt tady je důležitý. Učím se, jak o dceru pečovat. Rehabilitujeme, spáleniny jí mastím krémem,“ rozpovídala se matka holčičky.

Přiznala, že se na první objetí dcery a první noc vedle ní, po tak dlouhé době, tak těšila, že v noci nemohla spát. A také pro Natálku byl včerejší den zřejmě silným zážitkem. „Usnula už v šest hodin večer. Samozřejmě až jsem jí pověděla pohádku O krtečkovi. Tu má nejradši,“ usmála se Siváková.

Natálko, tvůj tatínek už nemusí do vězení! Čtěte ZDE >>

bara ( 21. listopadu 2009 15:08 )

no tak bys měl proadit našim politikům, jak vyřešit tenhle cik*ánský problém... Ten problém je pozůstatkem po komunistech,např. Husák a před ním hlavně Novotný nařídil migraci romů ze Slovenska - u nás jich, podle statistiky, bylo v r. 1946 pouze 600. No a dělaly se jim všemožné ústupky, museli se zaměstnávat, i když jako třeba kopáči nebo pomocní dělníci na stavbách, protože ti slovenští neměli ani dokončené základní vzdělání.... Pokud nepřišli do práce, nedostali "áčko", ale bylo pro ně odpuštění, přednostně dostávali byty, na radnici po předložení paragonu se jim proplácelo ošacení pro děti, nemuseli platit obědy ve škole (mnohdy jejich dítě do školy šlo jen na ten oběd!!), měly prostě spoustu výhod oproti ostatním obyvatelům ČR, na které si zvykli a které s příchodem jiné doby nechtějí nijak změny, které nastaly, respektovat. A právě to, že oni jsou prostě jiná rasa, jejich chápání pořádkumilovnosti, vzdělávání, pracovitosti jim prostě nebylo shůry dáno, tak se ani nesnaží (většina), vzdělávat. ONA TOTIŽ TA BARVA JEJICH PLETI JE TO POSLEDNÍ, CO BY LIDEM U NÁS VADILO... Rasismus v pravém slova smyslu, co byl po staletí u vás v USA, tady není. Ono stačí se podívat na soutěže Superstar třeba...ne, je to o něčem jiným.

nika ( 21. listopadu 2009 09:39 )

Ano , děkuji za velmi vyčerpávající odpověď. No zkus dát do vyhledávače jiné slovo než Rom a jiné nadávky , které znáš.Dej si tam jednoduše slovo kriminalita a uvidíš , aspoň v to doufám, že to budeš chtít vidět, že naše majorita, je v tomto hodně dopředu před romskou komunitou a činy všeho druhu a to mnohem závažnější, jsou u našich lidí na denním pořádku.Ale to už tu píšu dokola, tak si to přeber, jak umíš.Stejně to otočíš podle svého, protože nechceš být soudný.

nika ( 21. listopadu 2009 09:32 )

Tak s tímto názorem se naprosto ztotožňuji a děkuji za to, že nejsem sama, která to právě takto cítí.Lépe bych to nenapsala. Také bych malé Natálce poslala dárek k Vánocům, snad nám redakce zjistí jakou formou tak můžeme učinit. Drž se Natálko, jsi statečná holčička

betka321 ( 21. listopadu 2009 03:24 )

Natalka,prajem ti vela darcekov pod stromcek (aj ja ti chcem nejaky poslat,len neviem,ci mi z redakcie napisu kam) a hlavne vela zdravicka,lebo ho budes potrebovat.Si velmi silne a statocne dievcatko.Velmi sa tesim,ze sa tvoj stav lepsi a coskoro pojdes domov.Sledujem zo zahranicia ako sa ti dari a musim sa priznat,ze som si aj poplakala nad tym cim si musela prejst a tvoja rodina.Zivot je niekedy kruty,ale treba sa popasovat s tym co mame.Vela stastia a Blesk nech pise ako sa ti dari. PS: Ostatnym prispievajucim:Osobne si myslim,ze pri takejto tragedii je uplne jedno odkial clovek pochadza.Najviac tu trpi nevinne dieta a ten zvysok aj tak nikto nevyriesi.

evolucius ( 21. listopadu 2009 00:17 )

Pokud víte,tak cikánů je v této zemi jen nějakých max. 250 000...Jistě,jsou to netáhla,mají jiné hodnoty,kradou...ale pořád je to drobná kriminalita,braní dávek,a pár vražd...ale to samé páchá i majorita,a cikáni určitě nerozkradli celou zem,netunelovali a taky nejsou masoví vrazi. Když se tady stane odporná vražda,neni to většinou cikán...Je to snadné hledat ventil svého vlastního slabošství na pár cigoších,a nevidět pravý problém na pravém místě...je to stejné už od středověku...Na mafii,ani vládu a jiné lumpy si netroufnete,tak se zase budem upínat k cikánům, co kradou v podstatě akorát slepice...a necháme si tu pochodovat vesnické nácky,kteří se bojí ve městě přejít silnici,protože jsou burani...Tudy cesta nevede,tahat se s cikánama o ohlodanou kost...pokud ovšem nejste na jejich úrovni...doufám že umíte hrát alespoň také na housle jako cikáni...je mi milejší cikán muzikant,a kopáč, než buran co hajluje na náměstí a dovolává se okupantů,Hitlera a zrazuje naši zem která byla nácky okupována...to jsou pro mne kolaboranti...Pražan

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání