Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Luxusní moučník: Perník s tvarohem

Vyzkoušejte klasickou buchtu v novém kabátu. Vylepšená vypadá, a hlavně chutná daleko lépe.
19. listopadu 2009 | 13:17

Doba přípravy: 50 minut, doba pečení: 20 až 25 minut

Budete potřebovat (na 20 kusů):

100 g cukru krystal
200 ml + 1 lžíci vody
1 lžičku octa
4 žloutky
200 g cukru moučky
4 bílky
250 g hladké mouky
půl lžičky jedlé sody
1 lžičku mleté skořice
2 mleté hřebíčky
kůru z půlky citronu
1 lžíci kakaa
500 g měkkého tvarohu
200 g cukru moučky
rybízový džem
1 vanilkový cukr
150 g másla
60 g rozinek
strouhanou čokoládu
tuk na vymaštění a mouku na vysypání plechu

Postup:

1. Z cukru krystal, lžíce vody a octa připravte karamel, který zalijte zbytkem vody a nechte rozpustit. Žloutky vyšlehejte s cukrem moučkou a pomalu přimíchejte vychladlý karamel.

2. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, zapracujte ho k žloutkům spolu s moukou, jedlou sodou, skořicí, hřebíčky, citronovou kůrou a kakaem.

3. Těsto vylijte na vymaštěný a vysypaný plech a upečte.

4. Vychladlý perník potřete džemem a tvarohovou náplní a posypejte strouhanou čokoládou.

5. Tvarohová náplň: tvaroh vymíchejte s máslem, cukrem, rozinkami a vanilkovým cukrem.

Autor: mif
Diskuse ke článku
.
Související články