„Byl to takovej vichr, že letadlo nemohlo vzlítnout. Není divu, vždyť nám to vzalo i střechu našeho bungalovu,“ popsal Blesku zpěvák Michal David.

Michal má s Vendulou na Maledivy vůbec smůlu. V roce 2004 na nich zažili tsunami a teď vichřice. Na původně plánované horké dovolené jim za 14 dnů nevylezlo slunce a koupat se v moři bylo zcela nemožné. „Nejhorší bylo, že jsme museli být zalezlí doma. Byla to celkem hrůza. Venku to fičelo tak, že jsme si museli zacpávat uši,“ svěřil se David, který k Indickému oceánu vzal manželku Marcelu.

„Kuba se toho rámusu strašně bál. Pořád plakal,“ postěžovala si i Vendula, která Maledivy se synem a manželem Patrikem pojala jako svatební cestu. Nemoci s malým dítětem opustit bungalov bylo pro ni prý to největší peklo. „Až na mě se všichni nudili. Já na to vyzrál,“ pochlubil se ovšem David a dodal:

„Naštěstí jsem si s sebou vzal počítač s klávesami a sluchátka, tak jsem si skládal Kata Mydláře,“ popsal hudebník, který prý katastrofy přitahuje. „Už jsme zažili Catrinu na Floridě, Marcela v Rumunsku zemětřesení, v Přerově u našich povodně a teď tohle. Snad to přitahuju. Už chybí jen požár. Tak to asi musíme v létě do Austrálie. Možná není dobrý nápad jezdit se mnou na dovolenou,“ zkonstatoval Michal.