Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý policista zemřel po nehodě služebního auta

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Martin Mithofer)
Autor: ČTK, oj - 
17. listopadu 2009
14:19

V pondělí před půlnocí havaroval policejní služební vůz. Na následky zranění zemřel druhý den dopoledne mladý policista, který seděl na místě spolujezdce. Nehodu zřejmě způsobila nepřiměřeně rychlá jízda.

Dvaadvacetiletý policista zemřel v úterý dopoledne na následky zranění, které utrpěl při havárii služebního vozu u Dobříše. Jeho čtyřiadvacetiletý kolega, jenž vůz řídil, je mimo ohrožení života. Příčina havárie se vyšetřuje, řekla ČTK středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Nehoda se stala krátce před půlnocí. "Policisté z obvodního oddělení Dobříš projížděli pravotočivou zatáčkou na sjezdu od Prahy, vjeli do protisměru a narazili do stromu," řekla mluvčí. Příčina havárie zatím podle Budské není známa, řidič však údajně před jízdou nepil alkohol.

kofila ( 18. listopadu 2009 09:31 )

To si dobře pamatujte, znova to už zřejmě nezažijete I když upřímně.. také se mi jednou stalo, že jsem jela přes obec, dodržovala rychlost a za mnou náklaďák s nervním řidičem, začal mě předjíždět !!! a ještě kroutil hlavou. Jenže za zatáčkou stáli policajti a hned ho zastavili. To jsem tedy cítila takové zadostiučinění. Ale bylo to jenom jedinkrát za celou dobu co řídím a že to už je nějaký ten pátek.... Bohužel se mi ale také stalo, že mi začalo auto "vařit" a to kousek od policejní kontroly a když viděli, že mám nějaký problém, tak nastartovali a odjeli No jo, halt nejsem dvacetiletá blondýna

delavar ( 17. listopadu 2009 18:26 )

Som bývalý policajt a akosi normálne a súhrnom náhod a šťastia som sa dožil dôchodkového veku.Keď sa na to pozriem spätne,hoci som bol spojovací technik,v službe som zasahoval len pri mimoriadných akciách,mohol som už byť ako sa hovorí v ČR na ,,pravdě boží,,.Havárie vozidiel,nepredpisové použitie zbrane,útoky agresívnych páchateľov a ja neviem čo ešte,zvyšovalo riziko trvalého poškodenia zdravia alebo úmrtie v službe.Mne sa to nestalo,ale mnohí,omnoho mladší zomreli vo výkone služby,nehovoriac o samovraždách-to je iná kapitola.Pre rodinu v každom zamestnaní je vždy ťažká chvíľa keď niekto z organizácie im príde oznámiť úmrtie kolegu a nie len v policajnej ale inej práci.Častou príčinou je nedodržiavanie predpisov a nariadení,zlyhanie materiálu,zbrane,techniky. Každý,kto zomrie alebo položí svoj život pri výkone povolania,či je to robotník,technik,policajt,vojak,vedúci stavby-vždy si zaslúži úctu svojho okolia,nadraiadených,organizácie.Pri plnení pracovných úloh položil a prišiel o život.Je to dosť krutá pravda a jediný liek na jej pochopenie je čas.Je vždy dobré ak sa ostatní poučia s takejto tragédie,vtedy má táto aspoň nejaký zmysel-hoci možno hovoriť u tragédie o zmysle?Asi len vtedy,keď je výstrahou živým. Ako sledujem dianie v ČR je to ďalšia obeť policajta.Niekedy príde taká doba,že tragédie,ich počet zhustne a čokoľvek budete robiť-sú tu.Asi je to už asi osud.... P.S.Vyslovujem pozostalým,útvaru, úprimnú sústrasť.

gogo ( 17. listopadu 2009 18:26 )

Jel jsem mimo obec po silnici 1. třídy asi 110 km ... bleskem mě předjel bourák asi 180 km. Jak se bohužel často stává…. Tentokrát (poprvé v životě) jsem byl svědkem toho, jak se přiřítil policejní vůz a to prase zastavil.... Byl jsem v příjemném šoku ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání