Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klaus kladl květiny, lidé pískali!

Václav Klaus na Národní třídě zažil nepříjemné chvilky...
Václav Klaus na Národní třídě zažil nepříjemné chvilky...  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj, jos - 
17. listopadu 2009
12:01

Výročí studentské manifestace při pohřbu Jana Opletala 17. listopadu 1939 a studentského pochodu, který odstartoval sametovou revoluci 17. listopadu 1989, jsou propojena. V projevu to řekl prezident Václav Klaus.

Varoval, že se stále rodí nové zhoubné ideologie, které mají stejné základní charakteristiky, jako měly nacismus a komunismus.

437913:gallery:true:true

Klaus označil obě výročí za "dva nejdůležitější 17. listopady 20. století". Zdůraznil, že studentský pochod v roce 1989, který smrt Opletala za nacistické okupace připomínal, přímo vedl ke konci komunistického režimu.

Pískot na Národní třídě

Vypjatá byla pak atmosféra v úterý dopoledne na Národní třídě v Praze, když tam prezident Václav Klaus kladl květiny. Část lidí na něj dokonce pískala, zatímco jeho příznivci skandovali Ať žije Klaus.

Klaus pak řekl: „Mám přímé autentické svědectví,“ uvedl pokorným hlasem. "Můj syn byl 17. listopadu na Albertově."

„Já bych neřekl, že to bylo ostré. Já jsem byl velmi překvapen, že drtivá většina lidí byla na mé straně,“ řekl Klaus po incidentu v rozhovoru pro ČT.

Květiny na Národní položili i premiér Jan Fischer a pražský primátor Pavel Bém nebo předseda ODS Mirek Topolánek.

JAK OSLAVÍTE 17. LISTOPAD? ŘEKNĚTE NÁM TO V DISKUZI!

drux ( 18. listopadu 2009 00:58 )

Taky zdravim od more,ale doma je doma....

jity ( 17. listopadu 2009 21:00 )

Pan Vrba :Ten Husákův režim by asi neprosperoval, ale vy nestojíte také nohama na zemi. Už vám stál Němec se stopkami za zády a bičoval vás k vyššímu výkonu? To za 70,-Kč za hodinu a vy byste musel být rád,že máte vůbec práci. Jak se říká sytý hladovému nevěří, tím nemyslím,že já snad mám hlad o mne nejde.Je mi prostě lidsky těch lidí líto a neni mi jedno jak se zaměstnancii někteří zacházejí.Při auditu by vás na pracovišti zkoušeli Němci z nástěnky a přivedli by si vás tam jako medvěda, to by se vám líbilo?To je jen malý zlomek,bylo by to na celé romány. Chtěla bych vidět jak byste byl paranoidní.

gogo ( 17. listopadu 2009 19:05 )

A o čem se dohodli ? O zlikvidování Československa a o rozkradení Česka ? V čí asi prospěch se tak stalo ? Uvažujte .... Vždyť toto jsou trosky toho bývalého (jak Vy říkáte) domečku... Tady už nezůstala ani ta karta !!

gogo ( 17. listopadu 2009 19:02 )

Probuďte se ! Vaše vychloubání jak se má Vaše rodina nikoho nezajímá. A jestli si myslíte, že se Češi poníženě neklaní dnes na př. v německých či amerických fabrikách, tak jste zcela mimo reál !! Přece podle toho jak vy se momentálně máte (a jak nabubřele hlásáte) nemůžete posuzovat osud zbylých deseti milionů lidí ! A že zahraniční mafie u nás neexistují a nemají vliv ? Povídám.. haló ... probuďte se člověče ! Jste zcela mimo mísu !!! Přijeďte třeba k nám do Ostravy a toto hlásejte na ulici ! A ZP se nedoplatí Vašeho léčení !!

jity ( 17. listopadu 2009 18:09 )

Gogo,ano on ten Husák za moc nestál,ale za něj tady lidé nebyli vykořisťovány zahraničními vyčůránky,kteří nás mají za opice,které seskočily včera ze stromu.Ponižování a psaní zápisu o tom jak jdu na toaletu,nebo makat za 8tis.měs. Možná někteří vaši oponenti by byli spokojeni. Lidé se bojí pípnout aby nepřišli o práci i když hnusné jednání. Vysokoškoláky také nikde nechtějí a znám některé,že skončili u psau protože neměli ještě praxi.Tak kdo se vytahuje se vzděláním nemusí mít ještě štěstí a nebo protekci, jak je vidět to vzdělání mnohdy nestačí.

Zobrazit celou diskusi