Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Na Havlův koncert dorazil i Klaus a poděkoval!

Klaus přišel na koncert, který pořáda Havel, a ocenil jeho práci!
Klaus přišel na koncert, který pořáda Havel, a ocenil jeho práci!  (Autor: Reprofoto - ČT)
Autor: ČTK, oj, jos - 
14. listopadu 2009
20:41

V Praze se konal koncert, který pořádal Václav Havel jako oslavu dvacátého výročí takzvané sametové revoluce. Přišel i Václav Klaus!

Jako jeden z prvních hostů vystoupil Václav Klaus. Havlovi poděkoval za všechno, co učinil pro svobodu Česka.  

"Pro mne je jedna věc jistá, události, které se staly před dvaceti lety jsou dodnes spojeny s jednou konkrétní osobou, a tou je Václav Havel, kterému chci za vše, co vykonal pro znovunabytí naší svobody, poděkovat," pronesl Klaus.

"Věřím, že celý večer bude probíhat ve formě radosti. Oslavujeme okamžik, kdy se rodila naše svobodná společnost," řekl Václav Klaus.

Po Klausovi se mikrofonu ujala Suzanne Vega následovaná polským myslitelem Adamem Michnikem. Pro Havla a svobodu zpíval také Lou Reed!

Zdravici ze záznamu si připravili také Michail Gorbačov, Barack Obama, Angela Merkelová nebo Bono Vox.

VŠE O OSLAVÁCH SAMETOVÉ REVOLUCE NAJDETE ZDE!

ZAŽILI JSTE SAMETOVOU REVOLUCI?
Účastnili jste se demonstrací 17. listopadu a máte z nich vlastní fotografie? Podělte se o svoje zážitky s ostatními čtenáři a pošlete nám je na e-mail online@blesk.cz. Nejlepší fotografie odměníme. Největší šanci na odměnu mají ti z vás, kteří se s fotografií vyfotí znovu na místě jejího vzniku. Nezapomeňte připojit telefonní číslo a doplnit komentáře k fotografiím.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anasyi ( 18. listopadu 2009 15:01 )

,,jarypadlo,, spise pruser je v tom,ze ti cizaci,co peli na koncerte,se maji kam vratit domu,ale z pruseru ,,privatizace,, nebudou mit lidi ani strechu nad hlavou.

gogo ( 17. listopadu 2009 08:36 )

Starou belu komunistický myšlení ! Vzpamatujte se ! Každý kdo se dnes vysloví kriticky k současnosti dostává nálepku komunista ! To jste tak oboze primitivní ? To nikdo jiný než komunista nesmí mít mozek a paměť aby mohl srovnávat věci minulé a současné ? A ta investice !! Kolik procent lidí v tomto státě si může dovolit podnikat a riskovat investice ? Probuďte se !! Ta naprostá většina musí jen makat. Má-li kde. O čem mohou proboha nezaměstnaní Ostraváci a půl milionu dalších podle Vás svobodně rozhodovat ?? A za tuto většinu by měl nést odpovědnost stát, který by této většině měl práci zajistit. Tak tomu kdysi skutečně bývalo…

gogo ( 17. listopadu 2009 08:28 )

Kryl byl za Havla v médiích silně potlačován, protože ješitný Havel mu nemohl zapomenout jeho kritický postoj vůči němu, zejméno písničku o něm, kterou Kryl nazval "Timur a jeho parta" , která velmi přesně vystihovala kdo to ve skutečnosti Havel byl i ti jeho "kamarádíčkové" .... ....

gogo ( 17. listopadu 2009 08:23 )

Co je to svoboda ? WC papír, banány a že můžeme vycestovat ? Nebo práce a střecha nad hlavou ? A jistota že o ni nepřijdeme ? Že můžeme dnes svobodně každého kritizovat ale k ničemu to není anebo nemuset ve vlastní zemi ustrašeně makat u zahraničního majitele bývalé Československé fabriky a poníženě se mu klanět ?? To je podle Tebes svoboda ? Až budeš starší, až budeš mít děti, rodinu a odpovědnost za ně, nejen za sebe jako dnes, pak pochopíš co je to skutečně svoboda...

mrum ( 17. listopadu 2009 01:38 )

Charakter koho čeho? Dá se ten pořad někde opatřit?

Zobrazit celou diskusi