Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sousedské spory: Stříleli po něm plynovou pistolí a zbili ho pálkou!

Autor: Kateřina Moravcová - 
14. listopadu 2009
06:16

Surovým napadením řešili spory sousedé na Tachovsku. Ivana H. (58) v pátek ráno překvapil soused se synem. Nejdřív na něj vystřelili z plynové pistole, pak ho ztloukli baseballovou pálkou!

Do bezpečí zbitého muže odtáhl až jeho kolega Jiří Polanský (33). Proč sousedé muže zbili, zjišťuje policie. Rodina přepadeného se ale bojí o životy.

„Ráno kolem sedmé hodiny jsem uslyšel výstřel a volání o pomoc. Neváhal jsem a utíkal jsem k místu, odkud se hlasy ozývaly,“ popsal Polanský. Když pak doběhl na cestu, uviděl, jak jeho kolega Ivan leží v bezvědomí s krvavým obličejem. Zraněný se ale po krátké chvíli probral.

„Odtáhl jsem ho k nám na statek a odtud jsem zavolal policii a záchranku. Je to hrůza, co mu provedli. Ivan je hodný člověk. Vůbec nechtěl, abych policii zavolal. Ten, co ho ale přepadl, nemá v obci dobrou pověst,“ dodal Polanský. Zraněný muž teď leží v plzeňské nemocnici na oddělení chirurgie. „Není v ohrožení života, ale stále se o něj bojíme,“ řekla Blesku dcera přepadeného.

Útočníci mu zlomili nos a přelámali žebra. Blesk se pokoušel je vyhledat, aby mohli říci, proč to udělali, ale bezúspěšně. Každopádně to nebylo první napadení. „Nedávno nám házel kameny na dům. Tátovi také několikrát vyhrožoval,“ potvrdila dcera.

Případem se zabývá policie. „Vyslýcháme svědky. Případ budeme šetřit jako trestný čin ublížení na zdraví,“ shrnula policejní mluvčí Vladislava Čejková.

qqqq ( 14. listopadu 2009 18:06 )

Přepadeného zavřít do kriminálu . Musí se útočníkovi omluvit a zaplatit odškodné . Pomáhat a chránit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání