Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dopraváci jednají s Prahou. Naposled?

ilustrační foto
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
13. listopadu 2009
13:44

Jednání mezi odboráři Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) a krizovým štábem města pokračuje zatím bez výsledku.

Zatímco někteří odboráři tvrdí, že se shodli na několika bodech, jiní namítají, že písemný příslib ještě není z obou stran potvrzen. Páteční jednání by mohlo být poslední, řekl odborářský předák Petr Pulec.

Další jednání mezi odboráři města začalo v pátek krátce po deváté hodině v sídle dopravního podniku. Jednání se neúčastní pražský primátor Pavel Bém, město zastupuje radní pro dopravu Radovan Šteiner (ODS). Obě strany se nyní snaží dohodnout na písemné dohodě, která by zaručila splnění požadavků odborářů.

Šteiner novinářům během pauzy před polednem řekl, že shoda je na čtyřech bodech ze sedmi. Někteří odboráři ale tvrdí, že dohoda ještě není na stole. "Budeme tu, dokud se nedohodneme," uvedl jeden z odborářů. "Posunuli jsme se," poznamenal neurčitě Pulec. Podle něj ale není jasné, jak dlouho může dnešní jednání trvat.

Odboráři přišli dnes na jednání s různým postojem. Podle neoficiálních informací radikální křídlo odborů chtělo vyhlásit časově neomezenou stávku již dnes v noci. Umírněnější část odborů naopak tvrdí, že už dosáhli mnoho a je třeba se dohodnout. Ti radikální ale trvají na splnění všech požadavků, zdůrazňují například bod, který se týká zastavení propouštění. Jinak chtějí ještě dnes oznámit den stávky. Tento požadavek ale zřejmě nebude možné splnit.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi